αρχική σελίδα
ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού
Το παράδειγμά του πάντα θα εμπνέει τους λαούς! 49 χρόνια από τη δολοφονία του κορυφαίου επαναστάτη ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ στη Βολιβία PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τη νεολαία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (αναδημοσίευση)   
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 21:44
    Αποτέλεσμα εικόνας για τσε γκεβαρα φρασεις
     Από το σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας το παρακάτω σύντομο αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους επαναστάτες ηγέτες της Ανθρωπότητας:
 
Νίκος Παπακωνσταντίνου: "Περικλέους Επιτάφιος -Ερμηνευτική προσέγγιση και σχολιασμός του κειμένου" (Μια φιλολογική μελέτη πάνω σε ένα κορυφαίο κείμενο της κλασικής σκέψης) PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Νίκο Παπακωνσταντίνου   
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 20:08
                                                                
                                             

Αποτέλεσμα εικόνας για (Περικλέους Ἐπιτάφιος)

                                             

Νίκος Παπακωνσταντίνου


Θουκυδίδου: «ΙΣΤΟΡΙΑΙ», Β΄, 34-46


(Περικλέους Ἐπιτάφιος)

Ερμηνευτική προσέγγιση


και σχολιασμός του κειμένου

 
Η ιστορική πορεία του ζητήματος της ιδιοκτησίας στα ελληνικά δάση. Μια εξαιρετικά επίκαιρη μελέτη. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για τo περιβάλλον
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΛΛΑΤΟ (αναδημοσίευση)   
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 07:25

    

Αποτέλεσμα εικόνας για δάση στην ελλάδα


    Φίλος αναγνώστης της ισοσελίδας μας μάς απέστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μας ζήτησε να αναδημοσιεύσουμε στη sispirosi.gr την παρακάτω αναλυτική μελέτη του συντρόφου ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΛΛΛΑΤΟΥ, υπεύθυνου της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  του ΚΚΕ, η οποία αφορά στο ζήτημα της ιδιοκτησίας των δασών στη χώρα μας.  Η μελέτη του Αντώνη Ραλλάτου είδε το φως της δημοσιότητας το 2015, στο θεωρητικό-πολιτικό περιοδικό του ΚΚΕ, την  "Κομμουνιστική Επιθεώρηση", και αποτελεί ένα εξαιρετικής ποιότητας εργαλείο διαχρονικής ανάλυσης και κατανόησης των τεράστιων προβλημάτων που συνδέονται με την καταπάτηση, υποβάθμιση ή και πλήρη καταστροφή των δασικών εκτάσεων της χώρας μας, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για τη ζωή των κατοίκων της χώρας μας.

 
Καίρια αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου της Σκιάθου προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας   
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 17:05
Αποτέλεσμα εικόνας για σκιάθος σχολεία

      Από την ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκδόθηκε και στάλθηκε για ενημέρωση το παρακάτω Δελτίο Τύπου, που το αναδημοσιεύουμε στη sispirosi.gr, επειδή αφορά σε ζωτικά αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου της Σκιάθου. Πρόκειται για αιτήματα και ζητήματα τα οποία και εμείς από καιρό έχουμε αναδείξει στην ιστοσελίδα μας.  Θεωρούμε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα, προς όφελος και των ίδιων των εκπαιδευτικών αλλά προπάντων της ίδιας της Δημόσιας Εκπαίδευσης των μαθητών του νησιού μας και όλων των παρόμοιων περιοχών της χώρας μας.

 
Ο δήμαρχος Μπουτάρης και η παραχάραξη της Ιστορίας (Αναδημοσίευση πρόσφατου άρθρου του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Θεόφιλο Διαμάντη (αναδημοσίευση από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)   
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 17:39
Αποτέλεσμα εικόνας για όχι στην παραχάραξη της Ιστορίας
       Σήμερα το πρωί λάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την παράκληση φίλου μας αναγνώστη, να αναδημοσιεύσουμε και στη sispirosi.gr το παρακάτω σχόλιο αρθρογράφου του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, που αφορά στη διαστρέβλωση της Ιστορίας της Αντίστασης, εκ μέρους του κ. δημάρχου Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης από τα ναζιστικά κτήνη στην Κατοχή.
   Ο κ. δήμαρχος, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε να διαγράψει το ρόλο και την προσφορά του ΕΑΜ στην προσπάθεια διάσωσης των εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικέων από τα νύχια των φασιστικών κορακιών. Κι ο αρθρογράφος του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τού δίνει την πρέπουσα απάντηση.
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 1 από 183