αρχική σελίδα ποίηση Πολιτικά-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της ιστοσελίδας μας (2014-2016)

Δημοφιλή

Πολιτικά-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της ιστοσελίδας μας (2014-2016) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από φίλους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας (2014-2016)   
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 08:26

   Σχετική εικόνα 


    Με το ξεκίνημα του 2019 η ιστοσελίδα μας προχωρά αποφασιστικά στην αναδιάρθρωση της ύλης της παλαιότερων ετών, την οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018. Έτσι, σας παρουσιάζουμε σήμερα σε ενιαία συλλογή τα πολιτικο-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της sispirosi.gr, που είχαμε δημοσιεύσει κατά καιρούς στα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στη διάρκεια των ετών 2014-2016.

     Ήταν μια εποχή που τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας συνόδεψε αρχικά (2014-2015) ο έντονος πολιτικός αγώνας μεγάλων κομματιών του λαού μας για την απαλλαγή του τόπου μας από τη σαμαροβενιζελική αντιδραστική κλίκα και, ταυτόχρονα, οι αυταπάτες τους για το ρόλο που θα διαδραμάτιζε η Ψευτοαριστερά του Τσίπρα, η οποία εμφανιζόταν τότε ακόμα με κάλπικο μασκάρεμα "αντιμνημονιακής-αντιιμπεριαλιστικής" πολιτικής δύναμης.

     Ακολούθησαν η άνοδος του ψευτοαριστερού συνονθυλεύματος του "ΣΥΡΙΖΑ" στην κυβέρνηση, ο σκηνοθετημένος ψευτοκαβγάς του Τσίπρα με τα πραγματικά αφεντικά του, τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, ως "καπνός παραλλαγής", το εξαρχής ναρκοθετημένο δημοψήφισμα, με το μεγαλειώδες ΟΧΙ στους ευρωιμπεριαλιστές και το άμεσο πέταγμα της απόφασης του λαού στα σκουπίδια από τους αδίσταχτους τσιπρο-καμμένους πολιτκάντηδες, που απέβαλαν πια κάθε φτιασίδι και έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο...(2015)

    Και δυστυχώς η αισχρή και στυγνή προδοσία του λαού μας από τους νεόκοπους διαχειριστές της υποτέλειας στους δυτικούς ιμπεριαλιστές και της μαύρης λαογδαρτικής πολιτικής, αντί να συνοδευτεί από γενικευμένο λαϊκό αγώνα, χαρακτηρίστηκε από τη χειρότερη απογοήτευση και απαισιοδοξία των τελευταίων 50 χρόνων, που εξάρθρωσε κυριολεκτικά το εργατικό κίνημα. Και η πραγματική Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, βυθισμένη μέσα στη διχόνοια δεκαετιών και σε μια πολιτική τακτική απλής περιχαράκωσης των ηγεσιών της, βρέθηκε ολότελα ανέτοιμη και ανίκανη να ξεσηκώσει τις μάζες και να συντρίψει την πολιτική των μασκαράδων (2016-σήμερα).

      Για να φτάσουμε στο τωρινό κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου την αδυναμία και την αναποτελεσματική τακτική των κομμουνιστών (και της πραγματικής Αριστεράς στο σύνολό της) φαίνεται πως θα την εκμεταλλευτεί μέσω της ακροδεξιάς το ίδιο το σύστημα, για να ξεπλύνει την πολιτική του και να πάει τον τόπο ακόμα πιο δεξιά...

    Μέσα στις συνθήκες αυτές, μέσα στο πέλαγος των διαψευσμένων οραμάτων και ελπίδων, η σατιρική στιχουργία είχε πολλά να πει και να αναδείξει στο αναγνωστικό κοινό, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη απλοί λαϊκοί άνθρωποι που δεν τρώνε το συστημικό κουτόχορτο και δεν παύουν, με το όποιο ιδιαίτερο ταλέντο και τη φαντασία τους στη στιχουργική πλοκή, να μαστιγώνουν τις αντιδραστικές βδέλλες που αδιάντροπα μας πίνουν το αίμα και που μας φτύνουν από πάνω, θεωρώντας μας εντελώς χειραγωγίσιμους ηλίθιους. Και πρέπει να το ομολογήσουμε: Οι σατιρικοί στιχουργοί της sispirosi.gr oύτε το κουτόχορτο μάσησαν, ούτε κάστανα χάρισαν. Μάλιστα, όπως θα προσέξετε, κάποιοι απ' αυτούς μυρίστηκαν τη ΣΥΡΙΖέικη απατεωνιά τουλάχιστον ένα χρόνο πριν αυτή ξεμασκαρευτεί! Πράγμα που σημαίνει ότι είδαν καθάρια και διεισδυτικά αυτό που πλησίαζε...

    Ταυτόχρονα, στους στίχους αυτούς θίγονται και άλλα προβλήματα είτε τοπικού χαρακτήρα, την εποχή εκείνη κατά την οποία η ιστοσελίδα μας είχε έδρα της τη Σκιάθο είτε και ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, σαν αντίδραση σε διεθνείς εγκληματίες π.χ. στους  ηγήτορες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του τούρκικου ερντογανικού ισλαμοφασισμού.

   Η σατιρική στιχουργία, με τις όποιες αδυναμίες ή ατέλειες των δημιουργών της μας υπενθυμίζει ανά πάσα στιγμή ότι το ξεμασκάρεμα όλων των πολιτικάντικων φασουλήδων του συστήματος, όλων των απαίσιων διεκπεραιωτών της μαύρης μαυρίλας είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για το τσάκισμα και το σάρωμά τους! Με την έννοια αυτή η sispirosi.gr είναι και θα είναι πάντοτε ορθάνοιχτη στη δημοσίευση της Πολιτικής Σάτιρας, που -ακόμη κι αν δεν είναι η μεγάλη Ποίηση- αποτελεί πάντα τη γνήσια φωνή της ακοίμητης λαϊκής συνείδησης, αυτής της συνείδησης που δεν ανέχεται κανέναν "κάλπικο παρά", γιατί ακριβώς "δεν σηκώνει τ' άδικο".

     Με τις σκέψεις αυτές και με την ειλικρινή ευχή, το 2019, η ακοίμητη αυτή συνείδηση να αφυπνίσει τους ανθρώπους και να κατευθύνει τη δίκαιη οργή τους στο δρόμο της οργανωμένης, αποτελεσματικής κοινωνικής-πολιτικής πάλης, η ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζει τους παλιούς φίλους στιχουργούς μας, δίνοντας ατόφια τα συνολικά δημοσιεύματά τους των περασμένων ετών.

     Καλή σας ανάγνωση!

   1.
Η γυμνή αλήθεια, ή το τέλος της αυταπάτης...
(Στίχοι αναγνώστη μας για την παρουσία του κ. Τσίπρα στο Σύνδεσμο Βιομηχάνων)
Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014 13:14

    Αμέσως μετά τη "νίκη" του στις λεγόμενες "ευρωεκλογές", ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ομού μετά του "αντιπάλου" του, του κ. Αντώνη Σαμαρά, έσπευσε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στην άρχουσα αστική τάξη, χαιρετίζοντας θερμά το συνέδριο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων. Εκεί φυσικά, ο αρχηγός της καθώς πρέπει ρεφορμιστικής "Αριστεράς" μας, άφησε τις λογοκοπίες και τις φιοριτούρες, και μίλησε προς το ακροατήριό του, που αποτελεί το σκληρό πυρήνα του ελληνικού καπιταλισμού, με τη μόνη γλώσσα που αυτοί οι κύριοι πολύ καλά καταλαβαίνουν: τη γλώσσα των δεσμεύσεων για τη διασφάλιση και την αύξηση των κερδών τους. Νέτα-σκέτα και χωρίς περιστροφές!
     Η εντυπωσιακή αυτή παρουσία του κ. Τσίπρα, του φερέλπιδος αυτού αριστερούτσικου διαχειριστή της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και ανοιχτού πλέον οπαδού της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης του τόπου μας από το δυτικό ιμπεριαλισμό (Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και δε συμμαζεύεται) στο άντρο των ελλήνων καπιταλιστών, ενέπνευσε σε αναγνώστη της ιστοσελίδας μας, γνωστό- άγνωστο στιχοπλόκο της Σκιάθου, τους παρακάτω στίχους. Τους δημοσιεύουμε πολύ ευχαρίστως με την επισήμανση ότι πρέπει να γίνουν μάθημα σε κάθε τίμιο εργαζόμενο σε κάθε άνθρωπο που θέλει να λέγεται πραγματικά αριστερός και να μη νιώθει τη ντροπή ότι εξαπατά τους συνανθρώπους του:

Η γυμνή αλήθεια, ή το τέλος της αυταπάτης (υπό γνωστού-αγνώστου στιχουργού)

Τον επήραμε χαμπάρι,

τον Αλέξη τον κιμπάρη,

τέτοιον καραμπουζουκλή…

Μόλις πέτυχε μια νίκη,

στων εχθρών μας το μανίκι

πρόσθεσε και νέον …άσσο

κι έστρωσε χαλί…


Στων πλουτοκρατών τη στρούγκα

(στο άψε-σβήσε, ντράγκα-ντρούγκα!)

έσπευσε να προσκυνήσει

και να … δεσμευτεί!


Για να πάρει ευλογίες,

-το καλό μας παλικάρι-

για να πορευτεί,

μπας κι ανέβει αυτό στο θρόνο

(στου … «Μαξίμου» μες στο χρόνο!)

και να δοξαστεί…


Στων βιομήχανων τον πάγκο

-και για μας δε δίνει φράγκο,

δυάρα τσακιστή!…-

πήγε αδιάντροπα και τούτος

-όπως κάθε αστός τοιούτος-

τη λαϊκή μας την ελπίδα

να εμπορευτεί…

 

Υπό "γνωστού αγνώστου" σατιρικού στιχουργού!

(Σκιάθος, 29-5-2014.)

 

2.

Όταν οι αχρείοι ξεσκεπάζονται!

                                                              (Η σατιρική ποίηση, όπλο ακαταμάχητο της λευτεριάς!)

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 18:54

    Το «Ελεύθερο Βήμα Πολιτών της Σκιάθου-www.sispirosi.gr» έλαβε και δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω γουστόζικο στιχούργημα του αναγνώστη μας που υπογράφει με το ήδη γνωστό ποιητικό ψευδώνυμο «Ο γνωστός άγνωστος στιχουργός».
    Ο φίλος μας έγραψε προφανώς αυτούς τους στίχους απ’ αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις που έλαβαν χώρα στην πολιτική μας ζωή, ότι έχουν εξαπολυθεί «λυτοί και δεμένοι» οι άνθρωποι του σκληρού πυρήνα του συστήματος, για να εξαγοράσουν βουλευτικές ψήφους ενόψει της εκλογής «προέδρου Δημοκρατίας», ώστε να παραμείνει στη θέση της η αδίστακτη κυβερνητική «μαφία» των Σαμαρο-Βενιζέλων τυράννων της πατρίδας μας…

    Σας τους παραθέτουμε:

                                                                                   Οι αχρείοι ξεσκεπάζονται…

Τι να σας πω, αδέρφια μου και τι να ’μολογήσω

στους φοβερούς αυτούς καιρούς που μού ’λαχε να ζήσω!...

 

Γδέρνουν τον εργαζόμενο, του πίνουνε το αίμα

και δίνουν των πλουτοκρατών μιλιούνια κέρδη…Ρέμα,

ποτάμι η εκμετάλλευση, ωκεανός η απάτη,

μας κυβερνάει ο φασισμός, η προστυχιά η βαρβάτη!...

 

Πόσα οι …ακατονόμαστοι στις πλάτες μας σκαρώνουν

και, μόλις αποκαλυφθούν, «θυμώνουν» και «κορώνουν»,

πως, τάχα, τους «συκοφαντούν»,

πως, τάχα, τους «λερώνουν»,

πως θέλουν να τους ρίξουνε

κι ότι τους …«αμαυρώνουν»!...

 

Και καθώς έχουν τούτοι εδώ οι τύραννοι το χρήμα,

μα και τα τηλεκάναλα κάθε «ληστή» (τι κρίμα!),

πού νά βρει τόπο να γραφτεί η Αλήθεια η τσεκουράτη,

που θα ξυπνήσει το Λαό, θα κάψει κάθε απάτη;

 

Πώς να εγερθεί η Εργατιά, να βγει απ’ τη συνήθεια,

να πάψει να υποτάσσεται σ’ αυτούς που … κουτορνίθια

και …χάνους μάς λογιάζουνε;

(Και που με μύθους πονηρούς,

-αντάμα με τις καρπαζιές

και με των «μπάτσων» τις ξυλιές-

εμάς ξεπουπουλιάζουνε!...)

 

Γι’ αυτό κι εγώ πια δε βαστώ και σήμερα μπροστά σας

θα τους «στολίσω» ανάλογα, τους κλέφτες της χαράς σας,

τους μαύρους εφιάλτες σας που σφάζουν τα όνειρά σας,

αυτούς που καθημερινά ρουφούν τον ίδρωτά σας,

αυτούς που τρώνε το ψωμί κι όλο το …μπεζαχτά σας!…

Ιδού, λοιπόν, των ημερών αυτών τα κατορθώματα

εκείνων που στο …σβέρκο σας χορεύουνε και …πτώματα

σωρεύουν’ ακατάπαυστα στην έρμη τούτη χώρα

και που μονάχα μαχαιριές σάς δίνουν κάθε ώρα.

Και να οι δυο κυριότεροι,

οι πιο τρανοί, οι χειρότεροι

 

Είν’ ένας «Ξεσαμάρωτος» που αδίσταχτ’ αγοράζει

αχρείων τομάρια, «βουλευτών», γιατί άλλο δεν … τη «βγάζει»

(σώνεται η εξουσία του και δεν μπορεί, «σκυλιάζει»!..)

κι όταν τον …ξεσκεπάζουνε σαν «άσχετος» κραυγάζει,

δήθεν με «αγανάχτηση», σαν να μην … «χαμπαριάζει»!...

 

Κι ένας πανάθλιος φαφλατάς, χωσμένος μες στη βρώμα,

στην αμαρτία ως το λαιμό, απάτη, σκέτο «ψόμμα»

(που λέγουσι κι οι Κρητικοί) ,

μια …χοντρο-καταπιόνα,

φαιός μαζί και …πράσινος,

συνέταιρος-κολώνα

του αλλουνού, του αδίσταχτου,

του μαύρου λυμεώνα!...

 

Ευθύς σαν ξεσκεπάστηκε η αγορά η μαύρη,

(η εξαγορά απ’ τον τύραννο κάθε …φιλοτομάρη,

αθλίου βουλευτο-μασκαρά,

για να στηρίξει τώρα

την κλίκα των βασανιστών,

τη συμφορά, τη μπόρα)

βγήκε, λοιπόν, θρασύτατος, προκλητικός και πάλιν

ο ανεκδιήγητος «Χοντρός» να βρίσει ως και τον …Στάλιν!...

 

(Άντε, βρε αχόρταγη κοιλιά, και μόλις θα τη χάσεις

τη μαύρην εξουσία σου, τι θα ’χεις να … «ξεράσεις»

και για του συνεταίρου σου και για της αφεντιάς σου

τα έργα σας τα στυγερά, σαν θά ’ρθει κι η σειρά σου,

στο λαϊκό εδώλιο να κολαστεί η βρωμιά σου…)

 

Αυτοί οι δυο κι η κλίκα τους, η μαύρη σάρα-μάρα,

θα σβήσουν και θα γίνουνε στάχτη,καπνός κι αντάρα,

σαν θ’ ακουστεί λεβέντικη και δυνατή, καθάρια,

του γίγαντα Λαού η φωνή, που τρέμουν τα … ζαγάρια!...

Αγώνας σαν θα γίνει η Οργή με τόλμη, περηφάνια

κι η απόφαση για Λευτεριά θα φτάσει ως τα ουράνια!

(Εγράφη υπό γνωστού-αγνώστου στιχουργού…

Σκιάθος, 15 του Οχτώβρη 2014.)

 

    Φίλοι αναγνώστες.

    Μέσα στην απαράδεκτη σημερινή κοινωνική κάλμα, μέσα στην αχαρακτήριστη αυτή αδράνεια και ηττοπάθεια ενός μεγάλου μέρους του εργαζόμενου λαού μας, στίχοι όπως αυτοί του φίλου-αναγνώστη μας, του «γνωστού-αγνώστου», φρονούμε ότι μπορεί να λειτουργήσουν ως σπίθα, ως έναυσμα για να ξεχειλίσει επιτέλους το ποτήρι της αγανάκτησης και να ξαναβρεί ο ελληνικός λαός τον αγωνιστικό βηματισμό του, ανοίγοντας το δρόμο της λευτεριάς του. Άλλωστε, όπως είναι ιστορικά διαπιστωμένο, σε κάτι τέτοιες αρνητικές συγκυρίες η αμείλικτη πολιτική σάτιρα αποδεικνύεται όπλο πανίσχυρο στα χέρια των προοδευτικών δυνάμεων, όπλο που στοχεύει αλάθευτα την καρδιά της τυραννίας, εξεγείροντας τις συνειδήσεις. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι σατιρικοί πολιτικοί στίχοι που έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας, θα παίξουν το δικό τους ρόλο στην επερχόμενη νέα εξόρμηση των δυνάμεων της Λευτεριάς και της Λύτρωσης του τόπου μας…3. 
Ένα ποίημα για το νερό της πόλης της Σκιάθου.
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014 08:43

 

Ένα ποίημα για ένα τόσο βασανισμένο κομμάτι της ζωής της πόλης μας, της πατρίδας του Παπαδιαμάντη, από έναν εκπρόσωπο του πηγαίου λαϊκού στοιχείου με την αυθόρμητη, ζωντανή, χαριτωμένη και συνάμα τραγική σύνθεση της σύγχρονης πραγματικότητας για το λαό μας. Μια σύγχρονη εκκινούσα επαναστάτρια με τον τρόπο της, σατιρίζει βγάζοντας από την ψυχή της μια δύναμη που πίσω από το χιούμορ στέκεται έτοιμη να σηκωθεί η δύναμη της οργής της. Της προτείναμε να πλησιάσει και να συναντηθεί με τις δυνάμεις του συνεπούς εργατικού κινήματος, του Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου, του ευκολότερα γνωστού με το όνομα σύμβολο: ΠΑΜΕ.Και ακολουθεί το ποίημα της συμπαθούς, ενεργητικής και αποφασισμένης Σκιαθιτοπούλας, της Φλώρας του 'Γερμανού':


Λέμε νεράκι το νερό

και το νερό νεράκι,

αυτό που μας ποτίζουνε

είναι σκέτο φαρμάκι.

Αυτό είναι δηλητήριο

ακόμα και στην τιμή

και το πληρώνουμε χωρίς

να το ‘χουμε γευτεί.

 

Κάνουμε ότι είναι δυνατόν

Για να προστατευτούμε

Για το ψωμί που τρώμε

Πως θα σιγουρευτούμε;

 

Ποιος θ’ αναλάβει υπεύθυνα

να μας εγγυηθεί

ότι με το καλό νερό

φτιάχνουνε το ψωμί.

 

Είναι χρόνιο πρόβλημα

δεν έχουν δώσει λύση,

πότε θα πιούμε άφοβα

νερό από τη βρύση;

 

Να δούμε όμως, είπανε

θα υλοποιηθεί,

στα λόγια είναι εύκολο,

στην πράξη θα συμβεί;

 

Είναι και κρίμα κι άδικο

και βάρος μας στις τσέπες

να ακριβοπληρώνουμε

νερό για τουαλέτες!

 

Όμως, φοβάμαι το καλό

νεράκι που θα ‘ρθει,

αναρωτιέμαι τελικά

ποια θα ‘ναι η τιμή;

 

                                                                                        By Florans

4.

Στ' απροχώρητο

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 10:27

Ένα ακόμα ποίημα της Φλώρας, μας δόθηκε σήμερα το πρωϊ στο καφενείο ‘Εσκομπάρ’, όπου συγκεντρώνονται πολλά λαϊκά στοιχεία με αδρά τα χαρακτηριστικά της πρόσφατης ιστορίας του τελευταίου μισού του 20ου αιώνα. Λαϊκοί άνθρωποι που τους διακρίνουν οι εμπειρίες στο πεδίο των μαχών της εργατικής τάξης, στην Ελλάδα αλλά και ανά τους διεθνείς γεωγραφικούς χώρους συγκέντρωσης εμπορικών δραστηριοτήτων του Κεφαλαίου των θαλάσσιων μεταφορών. Υπερήφανοι για τα ναυτικά χρονικά τους, τα διηγούνται για να βάζουν αξία από την αξία που τους έδωσαν τότε, σε αντιδιαστολή με την απαξίωση που τους επεφύλαξε το ίδιο το σύγχρονο κράτος της χώρας που, πραγματικά, θέλουν να αγαπάνε. Η Φλώρα εμπνευσμένη από το πνεύμα αυτών, ανακατεμένο με το άρωμα του καφέ που τους προσφέρει με τη δουλειά της, αναλογιζόμενη τη ζωή που και αυτής της την κλέβουν, οι αγοραίες προτεραιότητες του σύγχρονου Καπιταλισμού, βρίσκει τη πηγή που μας δίνει ποιήματα σαν  και το παρακάτω:

Φτάσαμε στ’ απροχώρητο

πλέον δεν πάει άλλο

και το κακό μάς έρχεται

ένα πάνω στο άλλο!

 

Μας ρίχνουνε το ηθικό,

πατάνε τ' όνειρό μας

και είναι πια αβέβαιο

το ΜΕΛΛΟΝ το δικό μας.

 

Όλοι να αντιδράσουμε,

τους πήραμε χαμπάρι

κι όλους αυτούς ο διάολος

μια μέρα θα τους πάρει.

 

Να υψώσουμε το ανάστημα

πρέπει ν’ αντισταθούμε,

κι από τις στάχτες μας ξανά

πάλι να γεννηθούμε.

 

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε

να τους τα πούμε ευθέως

κι όχι ν’ αναπαυόμαστε

επί του καναπέως.

 

Το οφείλουμε σαν Έλληνες

το λέει η καρδιά μας,

να σώσουμε τη χώρα μας

κι όλα τα ιδανικά μας.

 

Να σώσουμε ό,τι έχουμε

ό,τι έχει απομείνει

Ελλάδα ίσον πολιτισμός

κι έτσι θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.

 

By Florans.

   Η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα ευχαριστεί τα μέγιστα αυτή την περήφανη εκπρόσωπο του εργαζόμενου λαού της Σκιάθου, και συμφωνούμε ότι ο καναπές που μας υποβάλλουν, μας προτείνουν σαν θέση του ρόλου του Λαού, που συνεπάγεται την ανάθεση της ευθύνης λύσης των προβλημάτων του σε διαφόρων ειδών σωτήρες, είναι όχι μόνο απορριπτέα, όχι μόνο ψεύτικη μα κυρίως είναι το ιδανικό που πλασάρουν όσοι εισπράττουν όσα ο ίδιος οσα ο ίδιος ο εργαζόμενος Λαός παράγει, μας τα πλασάρουν όσοι έχουν αναλάβει να σώσουν τα παράσιτα που πλουτίζουν από ό,τι παράγει με τη δουλειά της η εργατκή τάξη στη χώρα μας και όχι μόνο.

    Η χώρα μας για να σωθεί, για να σωθεί ο πολιτισμός αυτής και κάθε μιας άλλης χώρας, όποιος πολιτισμός, πρέπει πρώτα να απαλλαχτούμε από τα παράσιτα της Αστικής τάξης και των συμμάχων της, πρέπει να στρατευτούμε με όσες δυνάμεις έχουμε, στη συμμαχία που θα ανατρέψει την εξουσία αυτών που μετατρέπουν τον πολιτισμό σε εμπόρευμα. Ο πολιτισμός δεν πουλιέται ούτε αγοράζεται, δεν αποτελεί κομμάτι της ατομικής ιδιοκτησίας αυτών που μας πουλάνε την πτώχευσή μας.

5.
Περί "προεδροεκλογής" και "συναινέσεως" στίχοι τσεκουράτοι!
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 10:33

Από φίλο αναγνώστη της ιστοσελίδας μας που υπογράφει με το ψευδώνυμο "Ο καπετάν- ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΣΙΟΣ" λάβαμε και δημοσιεύουμε τους παρακάτω σατιρικούς στίχους, που αναφέρονται στην επαίσχυντη στάση διαφόρων βουλευτών που ως τώρα παράσταιναν ή τους ... "ανεξάρτητους" ή τους "αντιμνημονιακούς-πατριώτες", για να καταλήξουν σήμερα ως πιθανά στηρίγματα της σαμαροβενιζελικής και τροϊκανής εξουσίας, αν βεβαίως διαπράξουν το ...αίσχος να ψηφίσουν το Δήμα για νέο "Παπούλια" ή μάλλον για νέο "Γκιζίκη" της αντιδραστικής εξουσιαστικής κλίκας...

Για την ώρα οι κύριοι αυτοί φέρονται από τα αστικά ΜΜΕ ως ...ευεπίφοροι στη διάπραξη αυτού του αντιλαϊκού εγκλήματος...
Ευχόμαστε ειλικρινά να διαψευστούν αυτές οι φημολογίες και να μην τολμήσουν οι αναφερόμενοι κ,κ, βουλευτές να διαπράξουν το ... μοιραίο!
Πάντως για καλό και για κακό, εμείς θα δημοσιεύσουμε όλους τους παρόμοιους στίχους και όλα τα παρόμοια άρθρα, που αποσκοπούν στο να προλάβουν την ...παράταση της συμφοράς μας.
Με την επισήμανση φυσικά ότι ο πρωταρχικός παράγοντας που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της αντίδρασης και να γκρεμίσει άρδην όλη την έως τώρα εγκληματική πολιτική της είναι ο ανειρήνευτος, καθημερινός, οργανωμένος ταξικός αγώνας της εργατιάς και του Λαού μας, δημοσιεύουμε τους στίχους του "καπετάν-Νικηφόρου Πελαγίσιου", γνωρίζοντας ότι αποτελούν προϊόν αυθεντικής λαϊκής αγανάκτησης και ειλικρινούς ανησυχίας.

                                                                                                                 Από την ωραία Σκιάθο
με πολλούς χαιρετισμούς
στέλνω αυτούς εδώ τους στίχους,
τους δικούς μου "κεραυνούς"
κατεπάνω εκείνων όλων
που μας κλέβουν το ψωμί
μα κι εκείνων που στους κλέφτες
δίνουν ...χέρι και ...ζωή.
Να λοιπόν δυο ποιηματάκια
που να τσούζουν, να πονούν
κείνα τα εθνο-πατεράκια
που τον πόνο μας γλεντούν
και στο μαύρο μακελάρη
φαίνεται πως ... "συναινούν"!1.
Ο θίασος των "προθύμων"...

(Για όσους κ.κ. βο(υ)λευτές επιθυμούν (να …πουλήσουν) «συναίνεση» στη σαμαρο-βενιζελική μαφία… )

Του Αντώνη τα λεφτά και τα …τάματ’ είν’ πολλά
κι οι υποσχέσεις του Βαγγέλη, σ’ ανεβάζουν στο …τσιγκέλι!
Κι άμα είσ’ από την κούνια λέρα, κοπριά και … «γιούργια!»
(καταπάνω  στον …παρά),
σ’ αγοράζουν, σε πουλάνε, φρόκαλο σε καταντάνε,
βουλευτάκο μασκαρά!
Ψαριανός ή Μουτσινάς, Ψύρρας, Φούντα ή Μελάς
ή Λυκουδης, κι απ’ Αηδόνης γίνεσαι …κοράκι ή γκιόνης!
Κασαπίδης ή Κουράκος, Οικονόμου ή και… Μπαλτάκος,
Σηφουνάκης (γλιτσερός) ή (σκιτζής) Κρεμαστινός,
καταντάς πολύ γελοίος, Καραγκιόζης και αστείος,
γίνεσαι και …Χατζηαβάτης, του κυρ-Σαμαρά δραγάτης.
Γίνεσ’ ένας σκέτος… Κλούβιος, μαριονέτα, σάπιος, τζούφιος!
Μα μετά απ’ όλ’ αυτά
-κι αν σας μείνουν τα λεφτά,
Τη Βουλή να την ξεχάστε,
ο Λαός φωνάζει: «Σκάστε!».
«Τα μαζεύετε και ...σπάστε!».
                                                        Σκιάθος, 5-12-2014.2.
Κύριον Παύλον Χαϊκάλην και λοιπούς ...δήθεν "Αν.Ελ"...
(Απ' αφορμή τα χτεσινά "ήξεις-αφήξεις" περί "προεδρικής εκλογής" του "ΑνΕλ" βουλευτού, κυρ-Παύλου Χαϊκάλη, και προκειμένου να μην τα επαναλάβει κατά το σημερινό σουλάτσο του από τα τηλε-κάναλα, ας λάβει υπόψη του τη φωνή του ελληνικού λαού.
Του αφιερώνουμε τους παρακάτω στίχους, για να τελειώνει πια το καλαμπούρι και με αυτόν τον κύριο:)

Κυρ-Παυλάκη Χαϊκάλη, όσο κι αν για "ηθοποιός"
φιγουράριζες και χρόνια υποκρινόσουν ...κωμικώς,
με το νέο σου ...σενάριο πια κανείς μας δεν γελά...
Η οργή μας ξεχειλίζει, θα σε ... "λούσει" για καλά
αν το έγκλημα ετούτο διαπράξεις στυγερά:
Σταύρο Δήμα εάν ψηφίσεις και... Αντώνη Σαμαρά!

Η περίπτωση η δική σου δείχνει ολοκληρωτικά
πόσο αστόχαστα ο ...  Καμμένος μάζευε όλα τα ..."λιμά"
-που ήταν όμως ..."λιμασμένα" για εξουσίες και παρά...-
να τα κάνει βουλευτάκια και να βρει χοντρό ... μπελά!

Δεν οσμίστηκες, κύρ- Πάνο, πόση μπόχα και βρωμιά
πόση μαύρη σάρα-μάρα, πόση απάτη και ψευτιά
κρύβανε τα ..."παλικάρια"; Τι "λεβέντικα" παιδιά!!!
Όπως λένε, όλοι ετούτοι φτιάξαν μια ...σφηκοφωλιά...

Δάσκαλός τους ο ...Ιούδας! ...Καπερνάρος και Μελάς
και Νταβρής (και Χαϊκάλης;;) ... Τα μαλλιά σου να τραβάς!...

Βουλευτά, κυρ-Χαϊκάλη, άκουσέ το καθαρά
και προτού να το διαπράξεις σκέψου ποιαν Λαού ...αρά
θε να πάρει όποιος τώρα πάει να βγάλει ...Σαμαρά!

Το να πας και να ψηφίσεις τη δική μας συμφορά
φαίνετ' εύκολο, αλλ' αμέσως θα σε κάνει ... "μασκαρά"
που θα ντρέπεσαι απ' το δρόμο να περάσεις, φουκαρά!

Κυρ-Παυλάκη, θεατρίνε, αν γουστάρεις Σαμαρά,
άμα ''καίγεσαι" για ...Δήμα,. Μέρκελ, Σόιμπλε και λοιπά,
αν γυρεύεις νέα "στέγη", περισσότερο παρά,
κι άμα πήρες υποσχέσεις για ..."προικιό" και ..."προξενιά"
δώσε το βουλευτιλίκι, σήκω φεύγα, τώρα δα!

Πρώτα σύρε-παραιτήσου κι έπειτα για ...πεθερά,
παρ' τους μαύρους βρικολάκους του Αντώνη Σαμαρά...
Κυρ-Χαϊκάλη, δεν σε παίρνει! Δεν περνάει πια η ψευτιά.
Μάζεψέ τα, "φιλαράκο", κι άδειαζέ μας τη γωνιά!
Καπετάν-Νικηφόρος Πελαγίσιος
Σκιάθος, 12 του Δεκέμβρη 2014.

Συμπληρωματική σημείωση της 20ης Δεκεμβρίου 2014


  Χτες το πρωί ο βουλευτής κ.Χαϊκάλης μαζί με τον πρόεδρο των «ΑΝ.ΕΛ» κ. Καμμένο κατήγγειλαν απόπειρα χρηματισμού του πρώτου και υποστήριξαν ότι έχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες με το πρόσωπο εκείνο (έναν άνθρωπο του πολιτικο-οικονομικού παρασκηνίου της εξαρτημένης καπιταλιστικής και ταλαίπωρης χώρας μας…) που υποσχέθηκε χρήματα ώστε ο κ. Χαϊκάλης να ψηφίσει Δήμα (δηλ. …Σαμαρά).

  Φυσικά η σοβαρότατη αυτή καταγγελία –που υποτίθεται ότι από πολλές τώρα ημέρες «διερευνούν» οι … «αρμόδιες αρχές», φαίνεται να «ξεπλένει»  τον κ. «ΑΝ.ΕΛ.» ηθοποιό και βουλευτή από τις υποψίες τις οποίες είχε δημιουργήσει προ ημερών με τα γνωστά του «ήξεις-αφήξεις» και «θα δούμε» σχετικά με την απαίσια αυτή επιχείρηση του Σαμαρά να παραμείνει στην εξουσία εκβιάζοντας την ψήφιση ενός ακόμα προεδρικού ανδρείκελου, στη θέση του ξωφλημένου γερο-Παπούλια. (Ενός ανδρείκελου που απλώς θα υπογράφει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά εγκλήματα και τα αντεθνικά πραξικοπήματα των κυβερνητικών λακέδων του ντόπιου  και του ξένου κεφαλαίου, που θα νομιμοποιεί δηλ. όλες τις παρανομίες των πολιτικών «φασουλήδων» του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, με προεδρικά διατάγματα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου…)

  Η ιστοσελίδα μας όπως και ο στιχουργός-φίλος μας, ο καπετάν-Νικηφόρος Πελαγίσιος, οφείλουν επίσης να επισημάνουν ότι πλέον ο Χαϊκάλης δηλώνει ανοιχτά πως δεν ψηφίζει κανέναν σαμαρικό «φασουλή» (Δήμα ή οποιονδήποτε άλλον παρόμοιο «μπάρμπα-Μυτούση») για «πρόεδρο» ώστε να διασωθεί ο Σαμαράς, και ότι πράγματι το έχει ήδη κάνει πράξη στην πρώτη ψηφοφορία της Τετάρτης, 17 του Δεκέμβρη 2014.

  Χωρίς, λοιπόν, κανένας από μας να θέλει να αδικήσει τον ηθοποιό-βουλευτή, εκφράζουμε ωστόσο την απορία μας:

 Γιατί η καταγγελία της απόπειρας χρηματισμού δεν έγινε άμεσα, πριν καν διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή; Αφού η «βρωμοδουλειά» του καταγγελλόμενου χρονολογείται από τις πρώτες-πρώτες μέρες του μήνα (6-12-2014)!...

 Γιατί δεν δόθηκαν αμέσως όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, παρά μόνο μετά από τις σχετικές δηλώσεις ενός άλλου πολύ γνωστού κωμικού τηλε-θεατρίνου, του Λαζόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, στον «Αντέννα»;

  Η ιστοσελίδα μας ξέρει θετικά μόνο δύο πράγματα:

 Α) Ότι ο αστικός πολιτικός κόσμος είναι ολάκερος (και «εξαπανέκαθεν»!) ένας σκέτος βούρκος, ένας ανοιχτός και βρωμερότατος  βόθρος, ξεχειλισμένος από ακαθαρσίες παντός είδους. Και δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, ένας πολιτικάντικος συρφετός, ο οποίος εργολαβικά έχει αναλάβει να διαιωνίζει την αισχρότερη θεσμοθετημένη αδικία της οικουμένης: την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την εκμετάλλευση της ζωντανής και πάντα υγειούς Εργασίας από το αδηφάγο και απολύτως παρασιτικό κεφάλαιο. Και διαιωνίζεται η ύπαρξη της ελληνικής αστικής τάξης, της πλουτοκρατίας που απομυζά αυτή τη χώρα, με το διαρκές ξεπούλημα αυτού του τόπου πρώτα και κύρια στους ξένους ιμπεριαλιστές, τους πάτρωνες και  -τυπικά- «συνέταιρους» των ντόπιων εξαρτημένων αρπακτικών κάθε μάρκας…

  Οι πολιτικάντηδες που αναλαμβάνουν, ξεπουλώντας την πατρίδα και το λαό στα κονκλάβια του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον, να διαιωνίσουν την κοινωνικοπολιτική εξουσία των εγχωρίων τρωκτικών, με διαχειριστές τις …αφεντιές τους, οι πολιτικάντηδες αυτοί που με σημαία τους την Ε.Ε. και τις «αγορές» δολοφονούν με τις αντιλαϊκές τους αποφάσεις ένα ολόκληρο Λαό, το Λαό μας, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι ούτε καθαροί, ούτε έντιμοι άνθρωποι και στις αναμεταξύ τους σχέσεις και συναλλαγές.

  Δεν είναι λοιπόν καθόλου αβάσιμο να υποθέσουμε ότι στην περίπτωση του Σαμαρά και των αστών αντιπάλων και ανταγωνιστών του ισχύει η ρήση: Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη! Ο εκβιάσας, του εκβιάσαντος, ο αγοράσας, του αγοράσαντος και δεν έχει τελειωμό… Πραγματικά εμείς δεν ξέρουμε,  για την ώρα, τι είπε και τι έκανε στην υπόθεση αυτή της καταγγελλόμενης δωροδοκίας, ο κάθε Σαμαράς, ο κάθε Χαϊκάλης, ο κάθε Καμμένος κλπ. Ξέρουμε όμως ότι όλοι οι αστοί πολιτικάντηδες κρατάνε ο καθένας από έναν παχύ-παχύ …φάκελο για τις ανομίες του αλλουνού (πολιτικές και πιθανόν και ποινικές…) και επισείουν ο καθένας αυτό το φάκελό του όταν το πολιτικάντικο παιχνίδι χοντραίνει για τα καλά!  Από την εποχή του Κωλέττη, του Μαυροκορδάτου, του Βούλγαρη και του Δηλιγιάννη, η ίδια πάντα ιστορία: «μπεεε, η προβατίνα, μπεεε, το αρνί!», «μία σου και μία μου!» και «κάτσε καλά, γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!».

  Αναρίθμητα γαρ τα … λερωμένα, τ’ άπλυτα, τα ..παραπεταμένα του καθενός τους…

 Και φυσικά και οι ξένες μυστικές υπηρεσίες των πατρώνων τους έχουν συγκεντρωμένα αντίγραφα όλων αυτών των φακέλων που προαναφέραμε!... Ή μάλλον, πιο σωστά, δίνουν οι ίδιες αντίγραφα των φακέλων στους αστούς πολιτικάντηδες!! Όσα θέλουν, όποτε θέλουν και για τους εκάστοτε σκοπούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων…

  Πόσο μάλλον σε τέτοιες εποχές αγιάτρευτης καπιταλιστικής κρίσης και διεθνούς αναμπουμπούλας, όταν ο κόσμος μυρίζει ήδη μπαρούτι και τα μεγάλα βουβάλια σφάζονται ήδη στο … βάλτο. Αλίμονο τότε στα βατράχια, δηλ. στους λαούς που παραμένουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων, αντί να γίνουν οι λέοντες του αύριο, οι αετοί του δίκιου και της λευτεριάς, ξεβρομίζοντας το καθαρό νεράκι της ζωής από τη μολυσματική και νοσογόνο κόπρο των βουβαλιών…

 Β) Ότι η αδέκαστη κριτική και η σάτιρα που βγαίνει πηγαία μέσα από τον άγιο θυμό και την ιερή και δίκαιη αγανάκτηση των θυμάτων της εκμετάλλευσης για τα έργα, τις ημέρες και τα σχέδια των δυναστών τους, βοηθάει στο ξύπνημα της κοινωνικής συνείδησης και μπορεί να συμβάλει στη συγκρότηση του μελλοντικού στρατού της μεγάλης Επανάστασης, της πιο ριζικής κοινωνικής Ανατροπής, που θ’ ανοίξει το δρόμο στην κατάχτηση και εδραίωση της Λευτεριάς και της Ανθρωπιάς στην κοινωνία μας. Αλλά ακόμα και σήμερα, η τσουχτερή κριτική και η σάτιρα μπορούν να συμβάλουν στη ματαίωση άθλιων και σκοτεινών σχεδίων και μεθοδεύσεων των εχθρών της εργατικής τάξης και του λαού, σχεδίων τα οποία εξυφαίνονται εις βάρος μας.

  Με την έννοια αυτή, πιστεύουμε ότι η τσουχτερή έμμετρη πολιτική σάτιρα του καπετάν-Νικηφόρου Πελαγίσιου και εκατοντάδων χιλιάδων ακόμα ανθρώπων του λαού μας στα ΜΜΕ και κυρίως στο διαδίκτυο, όλες τούτες τις ημέρες, είχε τη δική της θετική συμβολή, τόσο στην παρεμπόδιση πολλών ευεπίφορων … καλόπαιδων της Βουλής να ψηφίσουν υπέρ του «αχυράνθρωπου» Δήμα (δηλ. υπέρ του Σαμαρά και των ειδεχθών εγκλημάτων της διακυβέρνησής του!), όσο και στη δημοσιοποίηση στοιχείων της φερόμενης ως σοβαρής απόπειρας χρηματισμού του ηθοποιού και «ΑΝ.ΕΛ» βουλευτού κ. Παύλου Χαϊκάλη, από το τόσο σκοτεινό εκείνο πρόσωπο που πριν λίγα χρόνια δήλωνε επίσης … «αντιμνημονιακός», «ΑΝ.ΕΛ» και δεν συμμαζεύεται…

 Για να καταλαβαίνει κάθε εργάτης, κάθε υπάλληλος, κάθε απλός τίμιος συνάνθρωπος τι εστί αστικός πολιτικός κόσμος…

  Γι’ αυτό η ιστοσελίδα μας όχι μόνο θα εξακολουθήσει να δημοσιεύει την τσουχτερή πολιτική σάτιρα των ανθρώπων του Λαού μας, αλλά καλεί όλους τους τίμιους ανθρώπους αυτού του τόπου να συμβάλουν με κάθε τρόπο στο ξεσκέπασμα, την καταγγελία και το ανελέητο πολιτικό μαστίγωμα των λαογδάρτηδων και κηφήνων αστών πολιτικάντηδων κάθε μάρκας, κάθε μουτσούνας και κάθε προβειάς…

  Πάνω απ’ όλα, όμως, καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις να ενωθούν σε συνεπή, καλά οργανωμένο και ασυμβίβαστο ταξικό αγώνα στους δρόμους και στους τόπους της δουλειάς, ενάντια σε ολόκληρο το «πακέτο» της αντιλαϊκής, δολοφονικής πολιτικής του καπιταλισμού. Με τελικό στόχο: την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας λαοκρατικής-σοσιαλιστικής, πραγματικά λεύτερης κι ανθρώπινης κοινωνίας των συνειδητών δημιουργών της Ζωής, της Χαράς, του Πολιτισμού, της Πανανθρώπινης Αδελφοσύνης!

  Όλοι στον αγώνα. Καθένας στο μετερίζι του! Όλοι για τον καθένα μας κι ο καθένας μας για όλους.

 Αγώνας για μας και για τα παιδιά μας!

  Όλοι τώρα ενωμένοι στην άγια και πανίερη πάλη, για το Δίκιο και τη Λευτεριά του Λαού μας.

 Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!

                                                                              Η σύνταξη του Ελεύθερου Βήματος των Πολιτών της Σκιάθου-www.sispirosi.gr


6.

Ποτάμια ΣΥΡΙΖΑ από τις ΕΛΙΕΣ

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015 09:25

    Από την πηγή της ψυχής της Φλώρας ένα ακόμα ποίημα. Το παρέδωσε με τον πρωϊνό καφέ στο γνωστό πια 'Εσκομπάρ', όπου συγκεντρώνονται λαϊκά στοιχεία που ενδημούν στη πόλη της Σκιάθου, έχοντας μια ερωτική σχέση με τη φύση και την ιστορία της και όχι μια απλή τυπική σχέση ενός ιδιώτη κατοίκου, έστω και αν το κύμα εμπορευματοποίησης με την Καπιταλιστική ανάπτυξη του τουρισμού, φροντίζει να σαπίζει αυτού του είδους τις ψυχικές υποδοχές των ανθρώπων αυτών.
   Η Φλώρα όπως συνήθως διατηρεί την εκρηκτική σατιρική έκφραση και δομή της προσωπικότητάς της, λοιδορώντας την βάρβαρη εξουσία της κυρίαρχης πολιτικής με το δικό της αδιαμφισβήτητο γνήσια λαϊκό τρόπο.


Σύριζα το ποτάμι
περνάει απ΄τα ελαιόδενδρα
παντού τα ίδια πρόσωπα
τα ίδια τα ονόματα!

Σύριζα το ποτάμι
περνάει από την ελιά
ξανά τα ίδια πρόσωπα
φέρνουν γυροβολιά!

                                                                                    By Florans.

7.

Π Α Μ Ε...!

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015 09:55

Το πρωϊνό καφεδάκι στο ΕΣΚΟΜΠΑΡ εγκυμονούσε με χαρακτηριστική ανυπομονησία, την παράδοση δύο νέων δημιουργημάτων εκ μέρους της νεοανακαλυφθείσας Σκιαθίτισας, ταλαντούχου ποιήτριας, της γνωστής πλέον Φλώρας. Αυτής που ο Θόδωρας, πρωϊνός συντονισμένος θαμώνας της μοναδικής αυτής αίθουσας, καλεί με το καλιτεχνικό της όνομα: by Florans,  βαστώντας πάντοτε πρόχειρα στις τσέπες του για επείδειξη σε φίλους του με μεγάλο θαυμασμό και επιδοκιμασία, τα φωτοτυπημένα δημιουργήματα της συμπαθέστατης Φλώρας. Αυτή τη φορά όμως η δημιουργός περίμενε με έτοιμα δύο αυτά ποιηματάκια,να τα δώσει για να αναρτηθούνε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα: το "Ελεύθερο Βήμα Πολιτών", η δ/νση του οποίου χρωστάει ευχαριστήρια γιατί αναβαθμίζει με αυτόν τον πολύ ζωντανό και αναντικατάστατο τρόπο το εγχείρημά μας αυτό. Ένα εγχείρημα που προτείνεται σαν ελεύθερο πραγματικά βήμα λόγου με οποιαδήποτε μορφή και από οποιαδήποτε άποψη και αν προέρχεται χωρίς να κρύβει την ταυτότητα του λέγοντος και χωρίς να χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις.


                                                                                                                                                                                                  Γ.Κ.

                                                                                                                                                                                                     3/1/15


Π ώς
Α νεχόμαστε
Μ ιζέρια
Ε κμετάλλευση;
ΠΑΜΕ!

Π όση
Α ντοχή
Μ ας
Έ μεινε;
ΠΑΜΕ!

Π όση
Α κόμα
Μ εγαλύτερη
Ε ξαθλίωση;
ΠΑΜΕ!

Πάμε λέμε όλοι μαζί
Πάμε για μια νέα αρχή
τίποτα δε μας σταματά
ήρθε η ώρα να συμβεί.

Η λύση που θα δώσουμε
και είναι τελικά
αυτοί που όλοι φοβούνται
και βγάζουνε σπυριά.

Επιτέλους, φτάνει πια
κάποιος να τους φρενάρει
ο κόσμος αγανάχτησε
ας πάρουνε χαμπάρι.

ΠΑΜΕ!!!
                                                                                  By Florans


8.

Για να βγούμε από την κρίση

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015 10:41

Η ζωή μας είναι λίγη
μες την πλάση και τη ζήση,
φίλοι μου "άγαμοι θήτε",
για να βγούμε απ' την κρίση.Φόρους βάλαν και χαράτσι,  
Τρόϊκα και Δ.Ν.Τ.,
σας το λέω υπάρχει λύση
όμως βρίσκεται αλλού. 

Κάντε SEX να εκτονωθείτε
και μη χάνετε ευκαιρία,
είναι το μοναδικό
πoυ δεν πιάνει η εφορία.

Κάντε SEX "όπου τους βρείτε"
έτσι, για να 'μαστε πάτσι,
πριν μπρολάβουν και σ' αυτό 
να μας βάλουνε χαράτσι.

Όλα μας τα έχουν κόψει
επιδόματα, μισθοί,
όσο και να προσπαθούνε 
μόνο αυτό δεν θα κοπεί.

Κι αν το χρήμα δεν υπάρχει
και το ρεύμα είναι κομμένο,
ένα μόνο να θυμάστε,
ηθικόν ανεβασμένο!

Κάντε SEX να εκτονωθείτε
και μη χάνετε ευκαιρία,
είναι το μοναδικό
που δεν πιάνει η εφορία

Κάντε SEX  "όπου τους βρείτε" 
έτσι, για να είμαστε πάτσι, 
πριν προλάβουν και σ' αυτό 
να ,ας βάλουνε χαράτσι! ! ! 
                                                                                 23/12/14. 

                                                                                    By Florans

9.

Όταν ο Λαός δεν τρώει κουτόχορτο, ούτε ανέχεται "κωλοτούμπες" και άλλα καραγκιοζιλίκια....

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 21:42

...Τότε δικαίως θα γράφονται στίχοι τσεκουράτοι, σαν κι αυτούς που μόλις πήραμε από το φίλο και συνεργάτη της ιστοσελίδας μας, τον καπετάν-Νικηφόρο Πελαγίσιο!
Γιατί καλό είναι να τους ξεσκεπάζει αυτουνούς και τις "κωλοτούμπες" τους ο ίδιος ο ευρωβουλευτής τους, ο Μανώλης ο Γλέζος, όπως και κάθε καλοπροαίρετος αγωνιστής, όμως αυτό δεν φτάνει! Τι κάνουμε λοιπόν;


-Μπροστά στη μαύρη αλήθεια...
(ή αλλιώς: Τι να κάνουμε;)

Τσιπραίοι και Βαρουφάκηδες, κάνοντας ..."κωλοτούμπα",
σπάσαν ως και τα ..κούτελα στου Σόϊμπλε τη...ρούμπα,
σαν στο ταψί τούς "χόρεψε" μες στης ΕΟΚ τη στρούγκα
κι αυτοί στα πόδια τόβαλαν, τροχάδην (...ντράγκα-ντρούγκα!)
Και τώρα, για να καλυφθούν, θα κάνουν κι άλλες "τούμπες",
να ρίξουνε γυρεύοντας εμάς σε νέες ...λούμπες,
όταν τους λύκους ...πρόβατα θα λέν' και τις αρκούδες
θα τις βαφτίζουνε ... "θεσμούς", όπως κι  οι ...αλεπούδες!
Σε τέτοιες ώρες, αδελφοί, το λόγο ας πάρει, τώρα,
ο εργαζόμενος Λαός, κι ας μη χαθεί ούτ' ώρα.
Όλοι στους δρόμους, μια γροθιά, με απόφαση και τόλμη
τη Λευτεριά, το Δίκιο μας να πάρουμε με ...ρώμη.
Σε μας οι απάτες δεν περνούν, μα ούτε κι οι αυταπάτες,
κι αλίμονό σας, αν "χορό" ξανά σ' αυτές τις  πλάτες
τολμήσετε να στήσετε, σεις και τ' αφεντικά σας,
στον πολυστέναχτο χαβά της άθλιας πονηριάς σας!...
'Εξω  για πάντα απ' το μαντρί των μαύρων δολοφόνων
Γερμανο-γάλλων, Βρετανών κι  Αμερικάνων "νόνων"!
Τα χρέη μονοκονδυλιάς τα σβήνουμε και ...τέρμα.
Καινούργια κλεψιμέικα δεν παίρνουν! Ούτε... κέρμα!
Δεκάρα εμείς δεν πήραμε και δανεικό κανένα
εμείς, που  για τ' αφεντικά τα ντόπια και τα ξένα,
ιδρώτα και εξευτελισμούς εισπράξαμε, και μ' αίμα
πληρώσαμε τα γλέντια τους, τ' αχόταγό τους γέμα..
.
Για Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, σπαθάτη,
με μια εξουσία του Λαού, εργατική, ορεξάτη,
περήφανη - κι ας χρειαστεί ακόμα κι η θυσία-
'μεις θα τραβήξουμε  μπροστά σ' ολόφωτη πορεία.
Δικά μας είναι της ζωής κάθε αγαθό κι ουσία
τα χέρια μας και το μυαλό παράγουν κάθε αξία.
Δικά μας και να γίνουνε, έφτασε πια η ώρα
οι πόροι και οι μηχανές κι  ό,τι έχει τούτη η χώρα!

Σημαία ξανά της Λευτεριάς ας γίνει αυτός ο τόπος
κι ας δώσει ελπίδα κι έναυσμα -αξίζει αυτός ο κόπος!-
να εξεγερθούν κι άλλοι Λαοί, να γίνει πράξη ο πόθος,
να γίνει στάχτη τ' άδικο και φως να βγει απ' το σκότος!
Νικηφόρος Πελαγίσιος.
(Σκιάθος,23-2-2015)10.
ΟΙ … ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ...
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 19:49


«Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

πέσανε πάνω στην Εργατιά…»

 

Ένα τραγούδι παλιακό, με ηρωικούς τους στίχους

πολέμαγε του φασισμού, τους «κόρακες», τους «λύκους»…

Εκείνους που δεν κρύβονταν πίσω από προσωπεία

και δεν βαφτίζαν τη σφαγή  ωσάν… «δημοκρατία»…


Μα σήμερα, όπως βλέπετε, οι «κόρακες» κι οι «λύκοι»

το μάθημά τους πήρανε  - μέσ’ απ’  το …δασκαλίκι:

μάσκες  ανθρώπων γελαστών φόρεσαν  και ποζάρουν

μα πίσω απ’ τα χαμόγελα, τα νύχια τους λιμάρουν…


Πίσω απ’ τους …χαριεντισμούς  τα δόντια τ’ ακονίζουν

αίμα και σάρκα  των Λαών να φάνε, ως τριγυρίζουν

ασύδοτοι, θρασύτατοι στις γειτονιές του κόσμου,

αχόρταγοι -ως εκπρόσωποι του πιο ζωώδους «νόμου»…


Της μαύρης εκμετάλλευσης, της λύσσας για το κέρδος

αυτοί είναι οι εκπρόσωποι, στη Γης, σε κάθε μέρος,

σε γρια-Ευρώπη, Αμερική,  και σ’ Αφρική κι Ασία

αυτοί των καπιταλιστών είναι η … «πρωτοπορία».


Είν’ ο ιμπεριαλισμός, ο βρωμερός, ο σάπιος

που σήκωσε την κεφαλή ξανά, λες κι ήταν …κάποιος,

οπού ’χε -τάχα μου- «καλά»  να φέρει στους ανθρώπους

κι έφερε πείνα, συμφορά σ’ όλους μαζί τους τόπους…


Της «αγοράς» οι ύαινες, οι μαύροι τοκογλύφοι

παντού το μαύρο θάνατο σπέρνουνε μες στα πλήθη,

όπου πατήσαν,  χρέωσαν γενιών γενιές με πόνους

για να θερίζουν πόλεμο, ανέχεια και φόνους…


«Πάτησαν» και τη χώρα μας πριν 70 χρόνια

και τώρα μας ρημάζουν πια, δίχως καμιά … «συμπόνια»:

ΗΠΑ, ΕΟΚ, Δέλτα Νι Ταυ, η ίδια πάντα σπείρα,

μας δέσαν χειροπόδαρα, πριν … μάθουμε απ’ την … πείρα.


Βρήκαν εδώ στον τόπο μας τους πιο αχρείους «συμμάχους»

αχόρταγους κι ασπόνδυλα,  πιράνχας και βατράχους,

γραικύλους της πολιτικής και της οικονομίας

δεξιούς και ψευτο-αριστερούς, της ίδιας …συμμορίας.

 

Σαμαράς μετά τη συνάντηση με Γιούνκερ: Κινούμαστε για την παραμονή της χώρας στο ευρώ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διακόπηκε το eurogroup τα Νέα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ο σταυρος θεοδωρακης στην εε

 

Βρήκαν και τηλεκάναλα, φερέφωνα της μπόχας

της μαύρης υποδούλωσης, του τζόγου και της …τσόχας.

Βρήκαν γραφιάδες πρόστυχους ν’ ανάβουνε θυμιάμα

να λιβανίζουν τα …θεριά με κρύο ή και με κάμμα!


Τη χώρα φαλιρίσανε, τα χρέη των «κολλητών» τους

φορτώνουν τώρα στο Λαό και θέλουν … το δικό τους.

Ο τόπος και οι άνθρωποι σ’ αυτούς να γίνουν σκλάβοι

να τους δουλεύει η Εργατιά σαν σκύλος, σαν κουτάβι…


Να μην τυχόν κι αφήσουνε δικαίωμα κανένα

στα νιάτα της πατρίδας μας  και «δίδαγμα» έχουν …ένα:

«Όποιος κατέχει τον παρά, αυτός μονάχα ας ζήσει,

μα όποιος στεγνώσει από ρευστό, ας πάει ν’ αυτοκτονήσει!


Ας πουληθεί πατόκορφα κι αυτός και τα παιδιά του,

ας γίνει σκλάβος, σκώληκας  στ’ αφέντη τα σκαλιά του.

Ας πάρει δρόμο, ας τσακιστεί στις ρούγες του πλανήτη

και για το ξεροκόμματο  ας ψάχνει ως το … σπουργίτι…


Οι πλούσιοι πλουσιότεροι, και οι φτωχοί στον πάτο

ας φτάσουν, και μετά απ' αυτό δεν έχει … παρακάτω.

Τελείωσ’ η εξέλιξη, τέλειωσε κι η Ιστορία:

Οι ανθρώποι είναι “άτομα”  κι αχόρταγα …θηρία»…


Μα μες στο φαγοπότι τους, στης «δύναμης» τη μέθη

οι «λύκοι» αυτοί και οι «έχιδνες» θα χάσουν κάθε …κέφι,

όταν μια μέρα -σύντομα!-  οι σκλάβοι το εννοήσουν

πως προϋπόθεση ζωής είν’ να επαναστατήσουν!


Γιατί  είναι  ο νόμος της Ζωής μα και της Ιστορίας

της Λογικής, της Ανθρωπιάς, όρος της Ευτυχίας

τα θλιβερά «υποζύγια» να γίνονται λιοντάρια

και να ξεσκίζουν τα αισχρά κι αδιάντροπα «ζαγάρια».

 

 

Ελληνικέ Λαέ κι εσύ, θύμα της αδικίας,

παντιέρα Λευτεριάς, Τιμής, Αγώνων και Θυσίας

πάρε ξανά στα χέρια σου τα τίμια, και με θάρρος

πάλεψε για το λυτρωμό, τίναξε πια το βάρος.


Σαν την απόφαση αυτή εσύ την κάνεις πράξη

στα χείλη σου χαμόγελο ξανά πλατύ θα λάμψει.

Και τότε στων αιμοσταγών των «δανειστών» τις φάτσες

θα απλώσει η μαύρη  καταχνιά θανατερές γκριμάτσες…

Νικηφόρος Πελαγίσιος.


11.

Του Τσίπρα το κατόρθωμα...

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 09:26

(Ή αλλιώς: "Από τον ιστορικό ...συμβιβασμό στην ...ιστορική ξεφτίλα" κι ένα μεγάλο δίδαγμα)

Εισαγωγικό σημείωμα της Συντακτικής Επιτροπής μας.

Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες
Επί δυο εβδομάδες τώρα, από τις 13 του Ιούλη, η Σύνταξη της ιστοσελίδας μας παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τα πολιτικά μας τεκταινόμενα, μετά από την κατάπτυστη υπογραφή της ψευτοαριστεράς του Τσίπρα στις εντολές των ευρωιμπεριαλιστών για ένα νέο, τρίσχειρότερο, αντιλαϊκό "μνημόνιο" γδαρσίματος και ξεζουμίσματος του εργαζόμενου Λαού μας. Δεν είχαμε ποτέ μας αυταπάτες για το πραγματικό ποιόν της κάλπικης από γεννεσιμιού της -και ... ως τα μπούνια- οπορτουνιστικής "ευρω-αριστεράς", που προήλθε από την κακοήθη μετάλλαξη της ομάδας του (...αλήστου μνήμης) εκείνου Κύρκου και των παρόμοιων ναυαγίων της ταξικής πάλης. Προσκυνημένα ανθρωπάκια της μικροαστικής τάξης στην υπηρεσία του συστήματος ήταν πάντα ο βασικός πυρήνας αυτού του οπορτουνιστικού μορφώματος.
Του ..."Συνασπισμού", που γίνηκε ... ΣΥΡΙΖΑ..
Ένας ...ΣΥΡΙΖΑ, που, για να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, μάζεψε μέσα του, μετά το 2012, όλη την καριερίστικη στελεχική εκείνη ...σάρα-μάρα του ΠΑΣΟκικού βούρκου, η οποία έβλεπε ότι θα μείνει χωρίς αντικείμενο ..."εργασίας", δηλαδή, χωρίς ... μαχλούπα και χωρίς ...μασόχαψα, μετά την κατάρρευση  του ψευδοσοσιαλιστικού μεταπολιτευτικού εκτρώματος, που μας ταλάνισε μετά τη μεταπολίτευση και επί 40 χρόνια...
Ένας ΣΥΡΙΖΑ,  που, για να αρπάξει τη λαϊκή ψήφο, τα τελευταία μαύρα και άχαρα ετούτα χρόνια αναγκάστηκε για ένα διάστημα να "καμουφλαριστεί" σηκώνοντας τους τόνους μιας άσφαιρης, δημαγωγικής ρητορείας, η οποία φυσικά, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε καμιά σχέση με την πρακτική δράση και τις αποφάσεις της "αριστερής" κυβέρνησης του Τσίπρα και της παρέας του.
Ωστόσο, όλη αυτή η ιστορία που στήθηκε με το ... "ναρκοθετημένο" και παραπλανητικό δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη και με όσα ακολούθησαν με την ...μετάλλαξη της ομάδας του Τσίπρα σε στυλοβάτη της πλέον αχρείας και πρόστυχης καπιταλιστικής επιδρομής, ξεσκέπασε οριστικά και αμετάκλητα πρόσωπα και πράγματα σ' αυτή τη βρομερή ιστορία της ψευτοαριστερής απατεωνιάς. Το ιλουστρασιόν χαρτί σκίστηκε και αποκαλύφθηκε το γυμνό σαρακοφαγωμένο και σκουληκιασμένο μούτρο των πρακτόρων της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών πατρώνων της μέσα στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, μέσα στην ελληνική αριστερά...
Η ιστοσελίδα μας, που διαβάζει καθημερινά και ενημερώνεται από δεκάδες πηγές, σχετικά με τα συμβάντα και κυρίως σχετικά με τις αιτίες τους, είχε σκοπό να γράψει ένα μεγάλο αναλυτικό άρθρο για όλο αυτό το όργιο των τελευταίων εβδομάδων. Δεν μπόρεσε να το κάνει έως σήμερα, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων των συντακτών της. Άλλωστε, κανένας από μας δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και οι δύσκολες καταστάσεις του τελευταίου διαστήματος, μας υποχρέωσαν να τρέχουμε για να ρυθμίσουμε ένα πλήθος άλλων επαγγελματικών, οικονομικών και οικογενειακών  υποθέσεων, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από σας που μας κάνετε την τιμή να μας διαβάζετε.
Γι' αυτό και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στους στόχους αυτούς που είχαμε αρχικά θέσει και ...χαθήκαμε από την τακτική μας επικοινωνία. Ωστόσο δεν σας ξεχάσαμε!
Αντί, λοιπόν, για μια αναλυτική ανάπτυξη όλων αυτών των θεμάτων που σήμερα μας καίνε όλους μας, σας χαρίζουμε τους παρακάτω, απλούς μα πολύ καίριους για την περίσταση, σατιρικούς στίχους του Νικηφόρου Πελαγίσιου, "εξαιρετικά αφιερωμένους" στον τωρινό διαχειριστή της νεοελληνικής μας ...τραγωδίας!
Απολαύστε τους!ΤΣΙΠΡΑΣ
(ή...
Ο ιστορικός ...εξευτελισμός και το μέγα μάθημα...)

Δήθεν για μάχη κίνησε και μ' έπαρση καμπόση
μα σαν ...κοτούλα γύρισε μες στη ντροπή την τόση...

Έναν Λαό κορόιδευε, πως  για να ...πολεμήσει
ξεκίνησε, για ... λευτεριά, μα πάει να τον ... "πουλήσει".

Πυγμαίος, θλιβερότατος, μα και θρασύς αντάμα
το "νιο" το ..."ποίημα"  το 'μαθε αμέσως, "εν τω άμα"!

Σαν έτοιμος από καιρό κι αδίστακτος -που λένε-
άλλαξε το "τροπάρι" του κι οι οπαδοί του ...κλαίνε.

Ο Τσίπρας πια είναι ...σύμβολο τού πώς οι ...φαφλατάδες,
όταν στα δύσκολα βρεθούν, γίνονται αρχι-λαπάδες!

Γιατί, αν είχε τσαγανό, φιλότιμο και μπέσα,
δεν θα ξεπούλαε το Λαό στην ευρωστρούγκα μέσα...

Θα 'χε 'τοιμάσει σχέδιο τον κόσμο θα 'χε σ'κώσει
τους μαύρους αντιδραστικούς για να τους ... "παλουκώσει"!

Με λαϊκό ξεσηκωμό - "Ψωμί,  Ανεξαρτησία
και Δίκιο!"-  σβήν' η μαύρη ..."ΕΟΚ", μα κι η πλουτοκρατία!

Όμως, μια τέτοια εξέλιξη άλλον ηγέτη θέλει,
Επαναστάτη-Μαχητή κι όχι ...ευρω-κουνέλι!

Ηγέτη θέλει σοβαρό, γνώστη βαθύ και ξύπνιο,
λιοντάρι θέλει κι αετό, όχι...λαγό και ..."νήπιο"!

Αυτό ας μας γίνει μάθημα κι ας προετομαστούμε
επιτελείς και μαχητές χαλύβδινοι ας γινούμε.

Με Κόμμα μπολσεβίκικο, με Μέτωπο απ' ατσάλι,
νικιέτ' ο ιμπεριαλισμός κι όλο το μαύρο χάλι!

Μ' ενότητα, συνέπεια, δουλειά, πίστη κι αγώνα
μια Νέα Ελλάδα θα χτιστεί σε τούτο τον αιώνα!

Νικηφόρος Πελαγίσιος
23-7-2015.


12.

Κωμωδία μες στο δράμα!

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 20:15
"Tην ίδια ώρα που ο λαός συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα των ελέγχων κεφαλαίων κι ενώ η κυβέρνηση απεργάζεται ένα εφιαλτικό σενάριο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους συνταξιούχους, στους οποίους οι αναλήψεις θα περιοριστούν σε μόλις 120 ευρώ, με απόφαση του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι Μητροπόλεις θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις έως 10.000 ευρώ τον μήνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως 20.000 ευρώ. Δηλαδή, πρακτικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαίρεσε από τους ελέγχους κεφαλαίων την Εκκλησία..." (εφημερίδα ΠΡΙΝ, 18-10-2015, σελ.9)

Κωμωδία μες στο δράμα!

Κι ενώ τριγύρω μας χαμός και συμφορά μεγάλη,

-αφού η ψευτ’-αριστερά του Τσίπρα, αυτό το χάλι,

τα προσωπεία πέταξε και πλέον «αλωνίζει»·

(μέτρα που σπάζουν κόκκαλα των εργατών «φουρνίζει»…)-

καθώς  το «κάπιταλ-κοντρόλ»  για το λαό κρατάει

γερά και «χρήμα πλαστικό» να επιβάλει πάει

-(έτσι που μόνο για …ψωμί την πληρωμή να βάνει

και παραπέρα ούτε λεπτό στο χέρι μας να φτάνει…)-

ξάφνου το νέο «έσκασε», σύντομο -αλλά μ’ …ουσία:

ο «έλεγχος» χαλάρωσε πια για την… εκκλησία!


Κι όταν  μας λεν -στη δύστυχη τη χώρα αυτή- «εκκλησία»

σαφώς κι απόλυτα εννοούν τη … δεσποτοκρατία,

που αιώνες  τώρ’ αποτελεί το κράτος εν τω κράτει

και δύστυχους πολλούς κρατεί δεμένους σε μι’ απάτη,

πως τάχατες οι κύριοι με ράσα και αγιαστούρες

εκπροσωπούνε το …Θεό –κι έχουν πολλές σκοτούρες,

πώς να μας …«σώσουν τας ψυχάς στους ουρανούς»  ...μια μέρα

κι ας τρώμε «εις την μάταιαν γην» ...κοπανιστόν αέρα!

 

Έτσι, λοιπόν, μιας και βαριά πολύ ’ναι αυτή η εργασία,

χρειάζεται κι ανταμοιβή η άρχουσα εκκλησία:

ιδού, δέκα χιλιάρικα το μήνα  και ζεστά,

απτά μα κι ολοκάθαρα, φρέσκα-κολλαριστά

στις τσέπες τις φαρδιές-φαρδιές  -τις φτιάχνουν ειδικά!-

στα χέρια τα παχιά-παχιά, τ’ «άγια», δεσποτικά.

(Και ...είκοσι –ως  προνόμιο!- στον πρωτο-δέσποτα...)

 

Και μη διαμαρτύρεστε, κακότροπα «λιγούρια»,

τα φράγκα  σε …«φιλάνθρωπους σκοπούς» θα πάνε! –Γιούργια!!

 

Δέκα ζεστά χιλιάρικα επίσημα το μήνα,

μόνον από την τράπεζα, νόμιμα πια και φίνα!

Πλην, ρασο-καπιταλιστής, «φιλάνθρωπος» δεσπότης

σημαίνει κι άλλα «τυχερά», φράγκα πολλά, ποσότης...

Λογαριασμοί στις τράπεζες, όμως και σ’ άλλες κάσες:

παγκάρια και  κιβώτια, σ’ ακίνητα ή σε …«ντάτσες»

(σε βίλλες και σ’ εξοχικά, που λένε «ησυχαστήρια»

και  που -εκ πρώτης όψεως-μοιάζουν με … μοναστήρια!)

 

Σημαίνει ακόμα μετοχές, ομόλογα, χωράφια,

αμέτρητα χρυσαφικά, μέγαρα και παλάτια.

Γιατί αν ο πάμφτωχος Χριστός βάδιζε με σαντάλια,

οι δήθεν «αντιπρόσωποι» δεν ζουν καθόλου χάλια!

Χρυσοί οι ναοί, πλούτος πολύς -σ’ ευρώ και σε δολάρια-

(επικερδές το εμπόριο!) στης «σωτηρίας» τ’ αμπάρια!

 

Μπρος στο «ρευστό» που εισέρχεται στην «κάσα», αγάλι’ -αγάλια,

κείνο το δεκαχίλιαρο του μήνα είν’ για …στραγάλια!

 

Και το συμπέρασμα έρχεται αυθόρμητο στο στόμα:

με δεξιό ή μ' «αριστερό» -όπως του Τσίπρα- κόμμα,

όποιοι κατέχουν δύναμη, χρήματα κι άλλα «ρόιδα»

ξέρουν: τα «κάπιταλ-κοντρόλ» είν’ για φτωχά κορόιδα!!


Μέχρι που να ξυπνήσουνε μια μέρα οι «από κάτω»

και να το νιώσουν πως αυτοί, στη γη μας εδώ κάτω,

με γενικό ξεσηκωμό θα βρουν «τη σωτηρία»

και μόνοι αυτοί θα χτίσουνε μια νέα κοινωνία…

Νικηφόρος Πελαγίσιος

Σκιάθος, 19-10-2015.

 

 

13.

«Είναι ’δω απροσκύνητη η Κορέα η κόκκινη. Διόλου δεν αστειεύεται, δεν "διαπραγματεύεται"!»

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016 22:26

Αποτέλεσμα εικόνας για βορεια κορέα εκτοξεύει πύραυλο Αποτέλεσμα εικόνας για σημαια βορειας κορεας

     Σατιρικοί  στίχοι απ’ αφορμή τις αντιδράσεις των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους,  για την εκτόξευση του βορειο-κορεατικού πυραύλου.

     Από έναν παλιό φίλο και συνεργάτη της ιστοσελίδας μας, τον σατιρικό ποιητή ΡΗΓΑ ΤΥΡΤΑΙΟ, λάβαμε απόψε το παρακάτω γουστόζικο στιχούργημα και το δημοσιεύουμε. Αναφέρεται στην απόφαση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας να εκτοξεύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, τονίζοντας την αποφασιστικότητά της να ακολουθήσει απερίσπαστη το δικό της δρόμο και να προστατέψει αποφασιστικά τα εδάφη της από κάθε ιμπεριαλιστική επιβουλή.

    Ανεξάρτητα από τις τυχόν ενστάσεις που μπορεί να έχουμε για το δρόμο τον οποίο ακολούθησε η απόπειρα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη Βόρεια Κορέα -και κυρίως για τη δομή που έλαβε το πολιτικό της σύστημα-, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η χώρα αυτή δίνει καθημερινά σε όλους τους λαούς ένα μεγάλο μάθημα: αν θέλεις να ακολουθήσεις τον αντιιμπεριαλιστικό δρόμο και να κατοχυρώσεις την εθνική σου ανεξαρτησία, και την αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας σου, πολλώ δε μάλλον αν είσαι αποφασισμένος να ακολουθήσεις με συνέπεια το δρόμο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, μέσα σ’ έναν ολότελα σάπιο καπιταλιστικό κόσμο, όπου κυριαρχεί η διεθνής ιμπεριαλιστική τρομοκρατία, τότε φρόντισε να γίνεις αμυντικώς άτρωτος και κάνε τους διεθνείς δολοφόνους να τρέμουν να σε αγγίξουν.

    Αυτό πρέπει να το εμπεδώσει πολύ καλά η εργατική τάξη κι ο λαός μας πριν ακόμα επιχειρήσει τη νέα του επαναστατική εξόρμηση.

    Έπειτα, σαν πολύ δεν πάει να διαμαρτύρονται οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι των λαών για τους εξοπλισμούς της ΛΔ της Κορέας;  Να  γαβγίζουν τα σκυλιά του διεθνούς καπιταλισμού, τη στιγμή που αυτοί  οι ίδιοι κάθονται πάνω σε βουνά από επιθετικούς πυραύλους και ατομικές μπόμπες, έ, παραείναι υποκρισία!

   Μας γράφει λοιπόν ο Ρήγας:

    Δεν ξέρω, βρε παιδιά, τι λένε τα διεθνή βρωμοκάναλα ενάντια στη Βόρεια Κορέα, εγώ όμως, ακούγοντας απόψε στις ειδήσεις να αφρίζουν από μανία τα εγχώρια φερέφωνα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, από τον ΑΝΤΕΝΑ και τον ΣΚΑΪ, ως το ΜΕΓΚΑ και το ΣΤΑΡ,  το μόνο που σκέφτηκα είναι μια παλιά ρούσικη παροιμία: «Τα σκυλιά γαβγίζουν, μα το καραβάνι συνεχίζει το δρόμο του στη στέπα».

     Αφιερώνω λοιπόν μέσα από τη sispirosi.gr στα δημοσιογραφικά φερέφωνα των διεθνών φαρισαίων-υποκριτών, των πάνοπλων ιμπεριαλιστών φονιάδων το παρακάτω απλοϊκό, αλλά γνήσιο κι από καρδιάς, σατιρικό μου στιχούργημα:


                                                        Φωτιά στα μπατζάκια τους!

Οι φονιάδες Γιάνκηδες κι όλα τα τσιράκια τους

πάθανε …ταράκουλο, φωτιά στα μπατζάκια τους!

Στέλνει ο Κιμ τον πύραυλο πάνω, ως το διάστημα

κι ως και τα δολλάρια  έβγαλαν ...απόστημα!

Κιμ, λεβέντη, μάγκα μου,, φτιάξε μπόμπες  μπόλικες,

έτσι που να τρέμουνε οι δολλαριο-σκώληκες!

Κι άμ’ αποκοτήσουνε και ...ξανακινήσουνε

-μ’ άθλια τα τσιράκια τους κι όλα τα σκλαβάκια τους-

αν δεν σ’ απειλήσουν πια, μα έρθουν να ...τολμήσουνε,

Κιμ, λεβέντη, βάρα τους,

«γάμα τους τη μάνα τους!»

Βάλε μες στον πύραυλο μπόμπες των μεγάτονων

που να καταλήξουνε μες στη μαύρη Ουάσιγκτον!

Γιάνκηδες βρικόλακες, τώρα να μαζέψετε

της Σεούλ τους κόλακες κι άιντε αλλού να …παίξετε.

Είναι ’δω απροσκύνητη η Κορέα η κόκκινη.

Διόλου δεν αστειεύεται, δεν "διαπραγματεύεται"!

Κάτω τα βρωμόχερα, γιάνκικο ψοφάλογο

πάρε τους ραγιάδες σου κι άμετε στο διάβολο!

 

ΡΗΓΑΣ ΤΥΡΤΑΙΟΣ

Σκιάθος, 7 του Φλεβάρη 2016

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βορεια κορέα εκτοξεύει πύραυλο14.
Aδέρφια, ρίξτε τον Ερντογάν!
(Μια στιχουργική πρόσκληση για την απαλλαγή της ευρύτερης περιοχής μας από ένα στυγνό αντιδραστικό διχτάτορα και εμπρηστή του πολέμου...)
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 22:28
Αποτέλεσμα εικόνας για γελοιογραφίες ερντογαν

    Τις τελευταίες μέρες, αγαπητοί φίλοι, εντείνονται οι ανοιχτές προκλήσεις του ισλαμοφασίστα διχτάτορα της Τουρκίας, Ερντογάν-πασά, ενάντια και στη χώρα μας και στους άλλους γειτονικούς λαούς.
   Ο τύραννος αυτός του τουρκικού λαού, μετά το πραξικόπημα που ο ίδιος και η κλίκα του προβοκατόρικα σκάρωσαν τον περασμένο Ιούλη, καταπατά πλέον ανοιχτά όλες τις δημοκρατικές ελευθερίες τών Λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Πρόσφατα φυλάκισε όλους τους ηγέτες του Κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ στα  μπουντρούμια του νεοοθωμανικού ισλαμοφασιστικού-τρομοκρατικού του καθεστώτος σαπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι, χωρίς την παραμικρή εγγύηση των πολιτικών και νομικών τους δικαιωμάτων.  Για να σταματήσει την εναντίον του κατακραυγή, εξαπατώντας τις λαϊκές μάζες, ο δυνάστης της Άγκυρας νόμισε πως θα τον ωφελήσει η θρασύτατη πολιτική αμφισβήτησης των συνόρων όλων των γειτονικών λαών και οι υπερφίαλες καθημερινές πλέον εμπρηστικές του δηλώσεις για εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη, και για αμφισβήτηση της Συμφωνίας της Λωζάνης του 1923...
     Στον θρασύτατο αυτό πολιτικό τραμπούκο της πιο μαύρης αντίδρασης, στον ξετσίπωτο αυτόν εμπρηστή του πολέμου, στο δημόσιο κίνδυνο που απειλεί  όλη την περιοχή μας  δίνει την πρέπουσα πολιτική απάντηση το παρακάτω στιχουργικό κάλεσμα του αναγνώστη μας, ΡΗΓΑ ΤΥΡΤΑΙΟΥ, που προτρέπει
στην ανατροπή και συντριβή του Ερντογάν, όσο είναι καιρός!
Σας το παραθέτουμε!


Αδέρφια, ρίξτε  τον Ερντογάν!

Σαν τη σουπιά, σαν χέλι, όλο γλίτσα,
παράσταινε τον "ανανεωτή"
κι απλώθηκε ύπουλος, θανατερός καρκίνος,
έγινε τύραννος με τη θωριά ληστή.

Κι έφτασε η ώρα του να δέσει, χέρια-πόδια,
την εργατιά, τη νεολαία, το λαό
και με το θράσος άμετρο, ως τα μπούνια,
τώρα γυρεύει απ' την Ελλάδα ...μερτικό.

Με πραιτωριανούς τους πιο βλαμμένους,
τους πιο αμόρφωτους και μεσαιωνικούς
έφτασε δα κι αυτός να "μπουζουριάζει",
τους φωτισμένους και τους προοδευτικούς...

Κι όσο κι αν τον φοβούνται και τον τρέμουν,
του Τσίπρα η σάρα-μάρα, η συμφορά,
κι οι ευρωλάγνοι του κυρίου "Κούλη",
η αλήθεια πρέπει ν' ακουστεί και βροντερά:

Ο "σιδερένιος  ισλαμο-σουλτάνος",
διχτάτορας της έρμης της Τουρκιάς
ο Ερντογάν, ο μαύρος δολοφόνος,
ν' ανατραπεί θα πρέπει μονομιάς!

Σαν ποντικός που φέρνει την πανούκλα
ο άθλιος αυτός φασισταράς
να εξαλειφθεί θα πρέπει από το χάρτη,
προτού ν' απλώσει δίχτυα συμφοράς...

Καρντάσηδες, αδέρφια της Τουρκίας,
εργάτες, νεολαία κι αγροτιά,
σύντροφοι-επαναστάτες εγερθείτε,
τσακίστε την κατάμαυρη σκλαβιά!

Να διαλυθεί το ισλαμικό πυκνό σκοτάδι,
να γίνει σκόνη κι ο "νεοθωμανισμός",
αδελφοσύνη στα Βαλκάνια, στην Ασία,
παντού Ειρήνη, Προκοπή, Σοσιαλισμός!

Γιατί, σαν θ' ανασάνει η Τουρκία,
σαν γίνει σκόνη ο τύραννος αυτός
ανοίγει ο δρόμος στων Λαών την εξουσία,
χτυπιέτ' ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός.

Των ΗΠΑ ήταν  "τσογλάνι" και "γκιουλέκας",
της Δύσης ήταν φίλος εκλεκτός
ο Ερντογάν, που τώρα παρασταίνει
πως είναι "ανεξάρτητος" κι "αητός"...

Ο ελληνικός μας ο λαός, πάντα μπροστάρης,
να βοηθήσει πρέπει από καρδιάς
Τούρκους και Κούρδους μαχητές-επαναστάτες,
ν' ανάψουνε λαμπάδα λευτεριάς!

Μόνο με τούτη δω τη συμμαχία,
 στην πάλη τη λαϊκή, μες στη φωτιά
θα γίνει πράξη ο λόγος του Φεραίου,
όραμα μέγα που αντηχεί από παλιά:

Αποτέλεσμα εικόνας για ρηγας φεραιος


                                                          «Να σφάξουμε τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν
                                                    και χριστιανούς και τούρκους, σκληρά τους τυραννούν...
                                                       ο κόσμος να γλιτώσει απ' αύτην την πληγή                                                    
                                                          κι ελευθεροι να ζώμεν, αδέλφια εις την γη.»                                         

 


ΡΗΓΑΣ ΤΥΡΤΑΙΟΣ
Σκιάθος, 23 του Νοέμβρη 2016 .


 

 

 
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση