αρχική σελίδα πολιτισμός Μαρία Ρεντιφίδου: Η Ιστορία του Κόκκινου Μπαλονιού

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Μαρία Ρεντιφίδου: Η Ιστορία του Κόκκινου Μπαλονιού PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Μαρία Ρεντίφίδου   
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 10:54

        red_balloon

        
          Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μπαλόνι που ήθελε να πετάξει μακριά. Ζούσε μαζί με άλλα μπαλόνια στο κατάστημα ενός πωλητή μπαλονιών. Ήταν το μοναδικό κόκκινο μπαλόνι ανάμεσα στα άλλα και ήταν πραγματικά όμορφο! Κάθε μέρα ο πωλητής μπαλονιών πήγαινε στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης και πουλούσε τα μπαλόνια του. Όλα τα μπαλόνια ήθελαν να τα αγοράσει κάποιος, αλλά το κόκκινο μπαλόνι δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο.


          Μια μέρα ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, που πήγε βόλτα με τη μητέρα του στην πλατεία, είδε τον άντρα με τα μπαλόνια.
-"Μαμά, μπορείς να μου αγοράσεις το κόκκινο μπαλόνι;"
-"Φυσικά, ας το αγοράσουμε".

          Κι έτσι κι έκαναν. Το κορίτσι ήταν τόσο χαρούμενο με το νέο της δώρο, αλλά το κόκκινο μπαλόνι ήταν λυπημένο, επειδή ήθελε να πετάξει μακριά. Το κορίτσι πήρε το μπαλόνι στην κρεβατοκάμαρά του και εκείνη τη στιγμή κατάλαβε πως τα μάτια του μπαλονιού ήταν γεμάτα δάκρυα.
-"Γιατί κλαις;" είπε το κοριτσάκι.

-"Θέλω να πετάξω μακριά, αλλά δεν μπορώ, γιατί τώρα πρέπει να μείνω μαζί σου", απάντησε το μπαλόνι.

-"Έχω μια ιδέα!", είπε. «Κάθε βράδυ θα πετάς μαζί μου στον ουρανό και θα μου δείχνεις τα αστέρια, αλλά το πρωί θα επιστρέφουμε πίσω στο σπίτι.».

"Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα!", είπε το κόκκινο μπαλόνι πιο ευτυχισμένο από ποτέ.

          Όταν έπεσε η νύχτα και όλοι κοιμόνταν, το κοριτσάκι και το μπαλόνι πέταξαν στον ουρανό. Εκατομμύρια αστέρια έλαμπαν στον ουρανό. Το κορίτσι δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, ήταν σαν να ζούσε σε όνειρο, και το μπαλόνι ήταν πολύ χαρούμενο, γιατί το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και η φίλη του ήταν κι αυτή το ίδιο χαρούμενη! Το ίδιο γινόταν κάθε βράδυ για πολύ καιρό.

          Αλλά έφτασαν τα γενέθλια του κοριτσιού και η μητέρα του αγόρασε πολλά μπαλόνια για το πάρτι γενεθλίων. Αγόρασε μπλε και κίτρινα μπαλόνια, αλλά όχι  κόκκινα. Το μόνο κόκκινο μπαλόνι ήταν μπαλόνι του κοριτσιού, ο καλύτερος φίλος της.

          Οι φίλοι και οι φίλες του κοριτσιού ήρθαν και το πάρτι ξεκίνησε. Οι φίλοι της είδαν το μοναδικό κόκκινο μπαλόνι και προσπάθησαν να το πιάσουν, αλλά δεν ήταν τόσο προσεκτικοί και το τρύπησαν.
          Το καημένο το κορίτσι δεν ήξερε τι είχε συμβεί και, όταν το πάρτι τέλειωσε, έψαξε παντού για μπαλόνι, αλλά δεν μπο-ρούσε να το βρει. Τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί ... Άρχισε να κλαίει και να κλαίει και σταματημό δεν είχε.
"Αυτά ήταν τα χειρότερα γενέθλια της ζωής μου!", είπε στον εαυτό της.
          Αλλά η ιστορία του κόκκινου μπαλονιού δεν τελειώνει εδώ! Το κόκκινο μπαλόνι πήγε στον Παράδεισο των Νεράιδων και συνάντησε τη Νεραϊδοβασίλισσα.
"Εδώ στον Παράδεισο πρέπει να μου πεις ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σου και εγώ θα το πραγματοποιήσω!", είπε η Νεραϊδοβασίλισσα στο μπαλόνι. Το κόκκινο μπαλόνι της είπε ότι το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να πετάξει μακριά, αλλά
επίσης, της είπε ότι θα ήθελε να πάει πίσω στο μικρό κορίτσι.
Η Νεραϊδοβασίλισσα απάντησε ότι θα το έκανε να πετάξει μακριά και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και, αφού έβλεπε πρώτα κάθε γωνιά της γης, μετά θα μπορούσε να πάει πίσω στη μικρή φίλη του.
-"Αλλά πρέπει να ξέρεις", είπε η Νεραϊδοβασίλισσα, "ότι θα επιστρέψεις στη γη όχι ως μπαλόνι αλλά ως κόκκινη ομπρέλα".
-"Εντάξει, σας ευχαριστώ πάρα πολύ!", είπε το κόκκινο μπαλόνι και άρχισε το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο.
          Τα χρόνια περνούσαν και το κορίτσι έγινε δέκα ετών! Αλλά και πάλι, όποτε πήγαινε βόλτα θυμόταν τις μαγικές βραδιές με το μπαλόνι και ένιωθε χαρούμενο γι’ αυτό που είχε ζήσει, αλλά και λυπημένο γιατί της έλειπε πολύ ο φίλος της. Θυμήθηκε ότι μια νύχτα πλησίασαν τόσο πολύ το φεγγάρι που θα μπορούσαν να το αγγίξουν.«Οπουδήποτε κι αν είσαι, ελπίζω να είσαι ευτυχισμένο, μπαλονάκι μου», είπε.
          Ξαφνικά, άρχισε να βρέχει, αλλά το κορίτσι είχε μια ομπρέλα μαζί του. Όμως, ο άνεμος φυσούσε πολύ δυνατά και η ομπρέλα του κοριτσιού έσπασε. -"Ωχ! Τώρα πρέπει να αγοράσω μια άλλη ομπρέλα!", σκέφτηκε το κορίτσι. Πήγε τρέχοντας στο σπίτι. Είχε γίνει μούσκεμα και είπε στη μητέρα της ότι η ομπρέλα της είχε σπάσει.
-"Όταν σταματήσει η βροχή, θα πάμε να αγοράσουμε μια καινούργια", είπε η μητέρα της.

          Πήγαν σε ένα κατάστημα, που βρισκόταν κοντά στο σπίτι τους, όπου πωλούνται διάφορα χρήσιμα πράγματα. Μόλις μπήκαν μέσα, το κορίτσι είδε μια υπέροχη κόκκινη ομπρέλα που την έκανε να φέρει στο μυαλό της το κόκκινο μπαλόνι της. Πήγε κοντά στην ομπρέλα και, προς μεγάλη της έκπληξη, η ομπρέλα άρχισε να της ψιθυρίζει: "Γεια σου, κοριτσάκι, με θυμάσαι; Είμαι το κόκκινο μπαλόνι!"

          Το κορίτσι φοβήθηκε λιγάκι, αλλά στη συνέχεια η ομπρέλα της εξήγησε τι είχε συμβεί.
-«Πω-πω, είμαι τόσο χαρούμενη που είμαστε και πάλι μαζί!", είπε με χαρά. Το κορίτσι είπε στη μητέρα του ότι ήθελε την ομπρέλα και την αγόρασαν αμέσως.
          Κάθε νύχτα που ο άνεμος φυσούσε, το κορίτσι και η κόκκινη ομπρέλα πετούσαν πάνω από την πόλη.
          Καθώς τα χρόνια περνούσαν, το μικρό κορίτσι μεγάλωσε και η κόκκινη ομπρέλα ήταν πολύ παλιά για να πετάξει. Σταμάτησαν να πετούν, αλλά πάντα πήγαιναν περιπάτους, όταν έβρεχε.     Αλλά και οι δυο τους ποτέ δεν ξέχασαν τις όμορφες μαγικές νύχτες που πέρασαν μαζί πετώντας ανάμεσα στα αστέρια...


Σχετική εικόνα

  

  Με τη συμπλήρωση φέτος 8 ετών από τη δημοσίευση, τον Ιούνιο του 2010, στη sispirosi.gr αυτού του πανέμορφου παραμυθιού που έγραψε η ταλαντούχος νεαρή Σκιαθίτισσα, Μαρία Ρεντιφίδου, ενώ ακόμη ήταν μαθήτρια του Γυμνασίου, ενός παραμυθιού που από τότε μέχρι σήμερα παραμένει στις πρώτες θέσεις σε αναγνωσιμότητα, μεταξύ των κειμένων της ιστοσελίδας μας,  η Συντακτική μας επιτροπή αποφασίζει να το συμπεριλάβει εφεξής στη στήλη της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ μας.

   Άμποτε το κείμενο αυτό να γίνει μια ακόμη αφορμή κι ένα επιπλέον κίνητρο στα παιδιά της Σκιάθου μας και όλης της Ελλάδας για να ξεδιπλώσουν και το δικό τους  ταλέντο στη λογοτεχνία.

11 του Μάη 2018.