αρχική σελίδα βιβλιοθήκη Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου (2008-2011): Δυο βιβλία έρευνας α) για το νησάκι του ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ και β) συνολικά για το νησί της ΣΚΙΑΘΟΥ.

Δημοφιλή

Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου Σκιάθου (2008-2011): Δυο βιβλία έρευνας α) για το νησάκι του ΤΣΟΥΓΚΡΙΑ και β) συνολικά για το νησί της ΣΚΙΑΘΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
βιβλιοθήκη - βιβλιοθήκη
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 20:27
   

Αποτέλεσμα εικόνας για σκιαθος  


    Η ιστοσελίδα μας στην ανανεωμένη πλέον μορφή της δημοσιεύει εκ νέου σήμερα (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018) σε κοινό πλέον δημοσίευμα, στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ, με τη μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων-αρχείων pdf, δυο πολυδιαβασμένες ερευνητικές εργασίες της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ της ΣΚΙΑΘΟΥ (των ετών 2008-2011), που πρωτοείδαν άλλωστε το φως της δημοσιότητας από τις στήλες μας. Πρόκειται για εργασίες που βεβαίως αργότερα τυπώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και κυκλοφόρησαν στη Σκιάθο, σήμερα όμως έχουν εξαντληθεί.
Έχουν τους τίτλους :
α) ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ, ένας μικρός παράδεισος στ' ανοιχτά της Σκιάθου (2009)
και  β) Η ΣΚΙΑΘΟΣ: Ένα διαμάντι στο ελληνικό αρχιπέλαγος (2011)
    Με τη σημερινή μας αναδημοσίευση θέλουμε να τιμήσουμε ιδιαιτέρως το μεγάλο έργο-υπόδειγμα προσφοράς προς τη νέα γενιά, που επιτέλεσε και επιτελεί το ΓΥΜΝΑΣΙΟ του νησιού  μας,  και μάλιστα "μέσα σε χίλια μύρια κύματα", όπως συνέβη την εποχή της δημιουργικής εκείνης ερευνητικής πρωτοβουλίας της Περιβαλλοντικής του Ομάδας στα χρόνια 2008-2012, που απέδωσε τις εξαιρετικές αυτές εργασίες που ακολουθούν.  Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην προσφορά του καθηγητή φυσικής αγωγής, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, ο οποίος στάθηκε η ψυχή και ο ιθύνων νους των ερευνητικών αυτών προσπαθειών, οι οποίες έκαναν τα νέα παιδιά της Σκιάθου να κάνουν πράξη την αληθινά ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν βαθιά τον τόπο μας, και να λάβουν αποφάσεις ζωής για τη διαφύλαξη του μοναδικού φυσικού του κάλλους και στο μέλλον.
    (Πάντα επιτυχίες, φίλε Γιάννη, πάντα επιτυχίες στα παιδιά της Σκιάθου, με το Γυμνάσιο του νησιού μας στην πρώτη γραμμή της Παιδείας, της Έρευνας, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού!)

tsougrias2

α)  Ανοίξτε και διαβάστε το παρακάτω αρχείο: ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΣ, ένας μικρός παράδεισος στ' ανοιχτά της Σκιάθου (2009)


β) Ανοίξτε και διαβάστε το παρακάτω αρχείο: Η ΣΚΙΑΘΟΣ: Ένα διαμάντι στο ελληνικό αρχιπέλαγος (2011)

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση