αρχική σελίδα

Δημοφιλή

Οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στην ΑΘΗΝΑ έδωσαν την απάντηση στις απαγορεύσεις των εγχώριων λακέδων του ιμπεριαλισμού: Μέρκελ, είσαι ανεπιθύμητη! Έξω απ' την Ελλάδα οι ιμπεριαλιστές-ληστές και φονιάδες των λαών! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση ρεπορτάζ από την ιστοσελιδα "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ" (με εισαγωγικό σημείωμα της sispirosi.gr)   
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 00:27
  
    Από την αγωνιστική και συναγωνιστική μας ιστοσελίδα ΑΝΤΙΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ("Αντίσταση στις γειτονιές") αναδημοσιεύουμε σήμερα  ρεπορτάζ για τη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα από κοινού, το απόγευμα της Πέμπτης 10-1-2019 οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ενάντια στην παρουσία της διαβόητης Μέρκελ στην Ελλάδα.
    Η sispirosi.gr χαιρετίζει την αγωνιστική αυτή εκδήλωση της διαμαρτυρίας και της δίκαιης οργής του ανυπόταχτου Λαού μας ενάντια σε ό,τι αντιπροσωπεύει η αρχηγίνα του αντιδραστικότατου (ως το μεδούλι!) γερμανικού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και τονίζει κυρίως το γεγονός ότι η διαδήλωση αυτή των συναγωνιστών μας έσπασε στην πράξη - έστω και εν μέρει!- την αισχρή απαγόρευση των συγκεντρώσεων εναντίον της φράου-ανθρωποφάγας.
    Μια φασιστικού τύπου απαγόρευση, που διέταξε η ψευτοαριστερή κυβερνητική κλίκα, οι εγχώριες δηλαδή μαριονέτες σύμπαντος του δυτικού  ιμπεριαλισμού, με αρχηγό αυτού του θιάσου  τον ανεκδιήγητο πολιτικό απατεώνα, Τσίπρα και τον εξίσου αδίστακτο (αν και... "άσπονδο"!) σύμμαχό του, τον Καμμένο, μην τυχόν και χαλάσει η όρεξη της γερμανίδας αφεντικίνας τους, που ήρθε εδώ για να δώσει κατευθύνσεις στους υποταχτικούς της για το περαιτέρω γδάρσιμο του λαού και για το ξεπούλημα του τόπου μας στους ψευτοδημοκράτες επίγονους εκείνων που χρηματοδότησαν το ναζιστικό εγκληματικό αίσχος... Μην τυχόν και της κοπεί η όρεξη για το πλουσιοπάροχο γεύμα μετά τη "βρωμοδουλειά"!...
    Φαίνεται, όμως, εκ των πραγμάτων πως καμιά τέτοια απαγόρευση, κανένα "ψέκασμα" των διαδηλωτών από τα σιχαμερά χημικά δηλητήρια των δυνάμεων της καταστολής  δεν έχει μέλλον, όταν η υπόθεση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης γίνεται ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ολόκληρης της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
   Για να μετατραπεί αύριο σε ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ του ΛΑΟΥ ΜΑΣ, διαλύοντας τα κατάμαυρα σκοτάδια και ξεβρωμίζοντας τον τόπο μας από το σαπισμένο βούρκο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ραγιάδικης υποτέλειας, όπου την έχει ρίξει ο λειψός και μισερός σε ισχύ -μα εξίσου σάπιος με τον ευρωαμερικάνικο- ελληνικός καπιταλισμός.
     Πάντα τέτοιες κι ακόμα μεγαλύτερες ΕΝΩΤΙΚΕΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αγαπημένοι μας φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι στην πάλη για τη Λευτεριά και την Αναγέννηση του τόπου μας. Καλούς και αποτελεσματικούς ΝΕΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ στο λαϊκό μας κίνημα.
    Αυτό ζητούν οι καιροί απ' όλους μας.
   Ψηλά το κεφάλι! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
11-1-2019
Η sispirosi.gr.


   Διαβάζουμε λοιπόν στο ρεπορτάζ των συναγωνιστών μας από την "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ":

ΑΘΗΝΑ:  Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ  

   Παρά την απαγόρευση από την κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε η πορεία που διοργάνωναν Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες μετά από πρωτοβουλία της ΛΑ-ΑΑΣ. Ήδη από το πρωί είχε τοιχοκολληθεί προειδοποιητικά και απειλητικά στα γραφεία του ΝΑΡ η απόφαση για τις περιοχές όπου οι κάτοικοι αυτής της πόλης απαγορευόταν και να κινηθούν και πολύ περισσότερο απαγορευόταν να πραγματοποιήσουν... συναθροίσεις. Προφανώς οι διοργανωτές της πορείας δεν συνέναισαν στην απαγόρευση!

   Από την άλλη και με βάση τη μαζικότητα και το συσχετισμό δεν ήταν δυνατόν να σπάσει ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα η πορεία να κινηθεί μέχρι τη συμβολή της Σταδίου με την οδό Κολοκοτρώνη όπου στήθηκαν οι κλούβες της αστυνομίας κάθετα στο δρόμο.

     Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και λίγο πριν τις 7 ξεκίνησε η πορεία στην οποία πέρα από τους διοργανωτές συμμετείχαν οι συναγωνιστές από το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας και του περιοδικού Ο Αγώνας καθώς και η Ταξική Αντεπίθεση. Από τους διοργανωτές συγκροτημένα μπλοκ με τα πανό τους είχαν η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και η Λαϊκή Ενότητα. Προπορευόταν το κοινό πανό της διοργάνωσης με την υπογραφή "Αριστερές Οργανώσεις και Συλλογικότητες".

     Στο σημείο απ' όπου ξεκίναγε η ζώνη απαγόρευσης παρέμειναν οι διαδηλωτές για αρκετή ώρα καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης όχι μόνο για την απαγόρευση αλλά και για τη συνολική πολιτική της πλήρους υποταγής στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας αστικής τάξης.

    Όταν ξεκίνησε η αποχώρηση, αφού το κοινό πανό και τα μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ και των Τούρκων συναγωνιστών είχαν περάσει στο πλάι της πορείας και ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει και το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε η πορεία δέχτηκε επίθεση με χημικά, πίσω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρισκόταν το μπλοκ της Ταξικής Αντεπίθεσης και λίγο πιο πίσω της ΛΑΕ.

   Οι διαδηλωτές επανασυγκροτήθηκαν και μέσω της Ομήρου πέρασαν στην Πανεπιστημίου για να λήξει η όλη κινητοποίηση στα Προπύλαια.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση