αρχική σελίδα παιδεία Τα «κριτήρια διορισμού» είναι… κριτήρια απολύσεων! Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Δημοφιλή

Τα «κριτήρια διορισμού» είναι… κριτήρια απολύσεων! Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (με εισαγωγικό σχόλιο της ιστοσελίδας μας)   
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 18:51
  Σχετική εικόνα
  
  ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΑΤΗΣ!

Εισαγωγικό σχόλιο της sispirosi.gr
    Μέσα στο δυσώδες προεκλογικό σκηνικό που έχει ήδη στηθεί, ενόψει του 2019, μέσα στην -απόκάθε άποψη! κάλπικη αντιπαράθεση της κυβερνώσας, αληθινά βορβορώδους, ψευτοαριστεράς με τους αχόρταγους κι αδίσταχτους ρεβανσιστές της παραδοσιακής δεξιάς για την επίζηλη "κουτάλα" της αντιλαϊκής διαχείρισης, δίνει και παίρνει το ψέμα και η απατεωνιά κάθε μορφής. Μέσα στην επιχείρηση απάτης και προπαγάνδας, με την οποία οι τσιπρικοί νεόκοποι "βαλέδες" της ντόπιας κεφαλαιοκρατίας και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τα βάσανα του λαού μας, εντάσσεται βεβαίως και η τελευταία εξαγγελία των απερίγραπτων σημερινών αφεντικών τού -κατ' ευφημισμόν- "υπουργείου παιδείας", για "μελλοντικούς μόνιμους διορισμούς με ...κριτήρια" άνεργων-αδιόριστων ή προσωρινών σήμερα- νέων εκπαιδευτικών στα ρημαγμένα δημόσια σχολεία.
    Καταλαβαίνετε, φίλοι αναγνώστες, ότι εδώ -πίσω από τα μεγάλα λόγια- δεν μπορεί καν να κρυφτεί η "προϋπόθεση" των συριζαίων: ψηφίστε μας πρώτα, απελπισμένοι χαχόλοι, για να έχετε κάποια ελπίδα στο μέλλον! Dum spiro spero, ιθαγενείς της αποικίας!
    Όμως και αυτό το σύνηθες παιχνίδι εξαγγελιών, το απατηλό παιχνίδι με τις προσδοκίες και τις αυταπάτες, που συνοδεύει ανέκαθεν την εποχή πριν από αστικές-κοινοβουλευτικές "εκλογές", είναι στην περίπτωσή μας άλλο ένα πρόσχημα,εντελώς κούφιο και ανούσιο. Πίσω από τις προσδοκίες "διορισμών" η αντιδραστική αναδιάρθρωση στο χώρο της "δημόσιας εκπαίδευσης" κάνει νέα βήματα πάνω στις πλάτες των αδιόριστων, αλλά και όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών. Και ταυτόχρονα,επιδιώκει την πλήρη διάσπαση και το αλληλοφάγωμά τους σαν "προϋπόθεση" για τα περαιτερω...
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, αγαπητοί φίλοι, πίσω από τις βαρύγδουπες προεκλογικές και κάλπικες εξαγγελίες του εν λόγω υπουργείου για "μαζικούς διορισμούς", ο διάβολος κρύβεται στην παρακάτω λεπτομέρεια: "βάσει ...κριτηρίων" . Γιατί πίσω από τη διατύπωση αυτή καραδοκεί για άλλη μια φορά η πλήρης υπονόμευση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων και των νέων εκπαιδευτικών, αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κλάδου. Πρόκειται για μια επιχείρηση υπαγορευόμενη εδώ και δεκαετίες από το ντόπιο καπιταλισμό και τα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά του, η οποία προχωράει ακάθεκτη, ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση των λακέδων του συστήματος. Αυτή την επιχείρηση προωθούν σήμερα οι Τσίπρας-Γαβρόγλου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, αν κανείς ξύσει το λούστρο και τη μπογιά της προπαγανδιστικής συσκευασίας.
    ΑΚΡΙΒΩΣ, την ουσία αυτής της υπόθεσης "διορισμοί, βάσει κριτηρίων" την ξεσκεπάζουν σήμερα με την παρακάτω τσεκουράτη ανακοίνωση -συνοπτική ανάλυσή- τους οι "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ", η συνδικαλιστική παράταξη των συναγωνιστών μας του ΚΚΕ(μ-λ), με βάση όσα εξαγγέλλουν οι συριζαίοι για τον τομέα της πολυδιαφημισμένης "ειδικής αγωγής", δηλαδή του γνωστικού αυτού αντικειμένου που πλέον πωλείται πανάκριβα σε φοιτητές και αδιόριστους από χίλιες δυο κατευθύνσεις και επιτήδειους εμπόρους της κατάρτισης, σαν το δήθεν απαραίτητο "προσόν" για να διδάξει ο εκπαιδευτικός στα σχολεία "του μέλλοντος", δηλαδή στα σχολεία της πλήρους ακρισίας και αφασίας που φτιάχνουν καθημερινά οι εκμεταλλευτές μας για να "αποτελειώσουν" κάθε έννοια πραγματικής μόρφωσης του λαού...  Στα σχολειά εκείνα που πάνε να μας βγάλουν όλους μας σαν ..."άτομα με ειδικές ανάγκες", που μας αρκούν ...πέντε κολλυβογράμματα και άφθονη υποταγή εις τας υποδείξεις της μαύρης σκλαβιάς. (Αμ' δεν θα σας το κάνουμε το χατίρι, κύριοι!  Το σχολειό της σκλαβιάς και της αφασίας θα συντριβεί μαζί με ολάκερο το καπιταλιστικό εκδοροσφαγείο σας! Και θαναι ντάλα μεσημέρι!)
    Δημοσιεύουμε λοιπόν κι εμείς την ανακοίνωση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στην ιστοσελίδα μας, και σας καλούμε όλους να τη λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Και κυρίως, να δώσετε την απάντηση που αξίζει στις στοχεύσεις της νέας  αντιδραστικής επίθσης του συστήματος.
18 του Δεκέμβρη 2018
Η www.sispirosi.gr


    Για τις 19 Δεκέμβρη προγραμματίζεται από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των κριτηρίων πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης (για τις οποίες, έτσι κι αλλιώς, κρατάμε μικρό καλάθι) οι άμεσες προσλήψεις προγραμματίζονται να είναι γύρω στις 4.500 και μόνο στην Ειδική Αγωγή.

   Τα κριτήρια τα οποία θα μοριοδοτούν θα είναι 3: τα ακαδημαϊκά κριτήρια (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια επιμόρφωσης κτλ), η προϋπηρεσία (με πλαφόν) και κοινωνικά κριτήρια. Εκκρεμεί ακόμα, το ποσοστό με το οποίο θα συμβάλλει το κάθε κριτήριο στην τελική μοριοδότηση. Η κυβέρνηση παρουσιάζει αυτό της το σχέδιο σαν την δικαίωση για την «υπομονή» που έδειξαν οι δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές όλα αυτά τα χρόνια που άκουγαν για διορισμούς και διορισμούς δεν έβλεπαν. Στην πραγματικότητα αυτό το προσοντολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά άλλο ένα όχημα για το χτύπημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του πτυχίου, άλλο ένα μέσο περάσματος της αξιολόγησης, που τελικά γίνεται κριτήριο απολύσεων.

   1. Η κυβέρνηση και το υπουργείο βάζουν μπροστά την Ειδική Αγωγή και μέσω των κριτηρίων που θέλουν να θεσπίσουν, την χρησιμοποιούν σαν τον ιδεολογικό μανδύα για να παγιωθεί ότι πλέον «το πτυχίο δεν φτάνει!». Ότι «είναι αναγκαία πλέον με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες η κατάρτιση και η επανακατάρτιση των εργαζομένων». Για μας είναι καθαρό ότι αυτό δεν πρόκειται να μείνει μόνο στο επίπεδο των διορισμών, αλλά επιδιώκεται μαζί με την αξιολόγηση να εμπεδωθεί στο σύνολο των εκπαιδευτικών. Αυτή η πολιτική της συνεχούς κατάρτισης είναι που θέλει να μετακυλήσει στον εργαζόμενο την ευθύνη -με την πρόφαση της μη επάρκειας- της απόλυσης ή της τιμωρίας.

    2. Ήδη με την ανακοίνωση του προσοντολογίου έχει αρχίσει στα πλαίσια των αναπληρωτών μια κουβέντα και ένα αλληλοφάγωμα για το ποια κριτήρια (ακαδημαϊκά ή προϋπηρεσία) θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα για την προτεραιότητα του διορισμού. Είναι φανερό ότι μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση της πολυδιάσπασης και του κανιβαλισμού. Η όλη κουβέντα αυτή το μόνο αποτέλεσμα που φέρνει είναι να μην μπορούμε να ενοποιούμαστε και να συγκροτούμε τον αγώνα μας για πραγματική διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

    Το μοναδικό αίτημα που μπορεί να μας ενώσει είναι αυτό των μαζικών διορισμών, της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών. Όλη η υπόλοιπη κουβέντα για τα κριτήρια ή τον συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών που χρειάζεται(;) η εκπαίδευση σήμερα το μόνο που κάνει είναι να παίζει στο γήπεδο της κυβέρνησης που μπορεί να το χειριστεί. Εύκολα τα κενά μπορούν να μειωθούν με αύξηση ωραρίου ή συμπτύξεις τμημάτων/σχολείων. Πράγματα που δεν είναι έξω από τις σκέψεις της κυβέρνησης.

    3. Το θέμα των διορισμών αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών-μόνιμων και συμβασιούχων. Η χρησιμοποίηση των αναπληρωτών όλα αυτά τα χρόνια σαν το όχημα για να παγιωθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωράριο λάστιχο, τα πολλαπλά σχολεία, το παρουσιολόγιο, τα λειψά δικαιώματα (άδειες κτλ) δεν θα μείνει μόνο εκεί. Είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνηση και του συστήματος να διαλύσει και να ελαστικοποιήσει το σύνολο των εργασιακών σχέσεων, να χτυπήσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αυτές οι εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στους αναπληρωτές είναι το παρόν και το μέλλον των εκπαιδευτικών (μόνιμων και μη).

    Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης να εμπεδωθεί αυτή η κατάσταση μέσω του προσοντολογίου, πρέπει να πάρει μαζική αγωνιστική απάντηση. Να γίνει το έναυσμα για να μετατραπεί το σωματείο μας, σε αυτό που πρέπει πραγματικά να είναι. Εργαλείο έκφρασης και αγώνα όλων των εργαζομένων. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει να βάλουμε μπροστά τα αιτήματα που ενώνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών. Που δεν αναπαράγουν την πολυδιάσπαση και τον κοινωνικό κανιβαλισμό ανάμεσά μας. Που δεν μπαίνουν στην διαδικασία να θεσπίσουν την δική τους κυβερνητική πρόταση για τα κριτήρια υιοθετώντας και αποδεχόμενοι την κυρίαρχη προπαγάνδα. Γιατί ο δίκαιος αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλεία είναι ένας αγώνας που απαιτεί συνέχεια κλιμάκωση και σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής του συστήματος.

  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΧΙ στον ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ και τη ΔΙΑΣΠΑΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για μαζικοί διορισμοί αναπληρωτων
 

Σχόλια  

 
+2 #1 Αντιδραστικά κριτήρια για γενικευμένες αντιδραστικές στοχεύσεις!Νικηφόρος Πελαγίσιος 04-01-2019 18:21
Τα κυριότερα αντιδραστικά στοιχεία που υπάρχουν στο νέο εκκολαπτόμενο σύστημα "μόνιμου διορισμού" εκπαιδευτικών είναι σαφέστατα: α) Η οριστική υποβάθμιση του πανεπιστημιακού πτυχίου ως μόνης ικανής προϋπόθεσης διορισμού και β) Η κατηγοριοποίηση -πολυδιάσπαση των υπηρετούντων ήδη αναπληρωτών και των υπολοίπων αδιορίστων, ώστε να ...χάνει η μάνα το παιδί και να δημιουργούνται τριβές και αντιπαλότητες μεταξύ των ομάδων τους, κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Με τα κριτήρια διορισμού που προωθούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και -ουσιαστικά- η ντόπια πλουτοκρατία και οι κηδεμόνες της (ΕΕ-ΟΟΣΑ) προωθούνται το "διαίρει και βασίλευε" της αστικής εξουσίας πάνω στους εργαζομένους της Εκπαίδευσης, η αποσάθρωση της αξίας των πτυχίων ΟΛΩΝ τους, ακόμα και των ήδη μονίμων και η μετατροπή τους σε αθύρματα της τεράστιας χρυσοφόρας φάμπρικας που ήδη πουλάει πανάκριβα "μεταπτυχιακές" και άλλες "επιμορφώσεις και καταρτίσεις". Είναι επομένως ο βραχίονας για την επιβολή της αντιδραστικής "αξιολόγησης"-χειραγώγησης ΟΛΩΝ.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση