αρχική σελίδα πολιτική Όταν η ... κυρία Παπαρήγα (και προφανώς και όποιος σκέπτεται σαν αυτήν!) "δικαιώνει ιστορικά" την ξενόδουλη και προδοτική ελληνική πλουτοκρατία...

Δημοφιλή

Όταν η ... κυρία Παπαρήγα (και προφανώς και όποιος σκέπτεται σαν αυτήν!) "δικαιώνει ιστορικά" την ξενόδουλη και προδοτική ελληνική πλουτοκρατία... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή.   
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 11:25

                              Σχετική εικόνα Αποτέλεσμα εικόνας για άρθρο της παπαρήγα για το 1821
 
   Στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ του περασμένου Σαββατοκύριακου (7-8 του Απρίλη 2018) δημοσιεύτηκε μια πραγματικά ...ηροστράτεια ομιλία ανάλυση της πασίγνωστης κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, σχετικά με την επανάσταση του 1821 και το ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης στην καπιταλιστική ανάπτυξη του τόπου. Επειδή βέβαια η ιστοσελίδα μας εκτιμά ότι πρόκειται για το πιο ...δηλητηριώδες "βέλος" που εξαπέλυσε στη διάρκεια της πολιτικής  καριέρας της η εν λόγω κυρία εναντίον του Λαού μας και εναντίον του ίδιου του ΚΚΕ, απέστειλε σήμερα το παρακάτω κείμενο προς την ΚΕ του ΚΚΕ, της οποίας η Παπαρήγα παραμένει μέλος (για να μην πούμε ο ...ουσιαστικός καθοδηγητής ενός μεγάλου μέρους του ιδεολογικού της "επιτελείου"...).


  Όποιος θέλει να διαβάσει από πρώτο χέρι τι είπε η Παπαρήγα για το '21 και την αστική "μας" τάξη, ας προμηθευτεί το σχετικό φύλλο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ. Εμείς εδώ δεν πρόκειται να αναπαραγάγουμε τα ανιστόρητα φληναφήματά της. Εμείς θα πούμε με παρρησία το λόγο μας και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ μας να χαρίσουμε κάστανα σε ανιστόρητες και καταστροφικές αντιλήψεις σαν αυτής της κυρίας και των ομοιοπαθών της. Ας την κρίνουν και ας λάβουν τις δέουσες αποφάσεις οι κομματικοί της σύντροφοι, αν έχουν το σθένος και την ιδεολογική-πολιτική νηφαλιότητα που επιβάλλουν οι καιροί.
    Εμείς το δηλώνουμε καθαρά ότι κάτι τέτοια στελέχη, τύπου Παπαρήγα, δεν έχουν πια τίποτε θετικό να δώσουν στο λαϊκό κίνημα, επομένως δεν έπρεπε να έχουν καμιά θέση στην ηγεσία του ΚΚΕ. Επίσης, δηλώνουμε ότι εφεξής ¨"δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί" τις παρόμοιες λόξες οποιουδήποτε παρόμοιου "αναλυτή".
  Υπεράνω όλων η αλήθεια! Αρκετά φλόμωσαν οι διάφορες "Παπαρήγες" τον κόσμο του ΚΚΕ στις ανιστόρητες τροτσκίζουσες μπαρούφες και σαπουνόφουσκες, τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια. Νισάφι πια...

Ανοιχτή επιστολή της sispirosi. gr.
Προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Σχετικά με τις νεόκοπες "ιστορικές" ...λόξες της Παπαρήγα, τις πολιτικές συνέπειες και την ουσιαστική κατάληξή τους...

   Απ' αφορμή τις νεόκοπες "ιστορικές" αναλύσεις, για το 1821 και την "ελληνική αστική τάξη", που εξέθεσε η γνωστή, τ. ΓΓ του ΚΚΕ, η Παπαρήγα, και τις οποίες δημοσίευσε ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" του περασμένου Σαββατοκύριακου (σελ. 17-18) η ιστοσελίδα μας, η sispirosi.gr, έχει να παρατηρήσει τα παρακάτω:

   1. Η διαπίστωση και οι αναλύσεις σχετικά με τον εξαρτημένο από τις δυτικές "μεγάλες δυνάμεις" -κυριολεκτικά υποτελή προς αυτές- διαχρονικό ρόλο της "ελληνικής αστικής τάξης" του 19ου και του 20ου αιώνα, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του ΚΚΕ στην ελληνική ιστορία και κοινωνία. Έχουν γραφτεί άπειρες έγκυρες ιστορικές αναλύσεις σχετικά με την εξάρτηση και την υποτέλεια, τις οποίες δεν μπορεί να διαγράψει ούτε η Παπαρήγα, ούτε κανένας άλλος παρόμοιος νεόκοπος "ιστορικός αναλυτής". Είναι τοποθετήσεις αποτυπωμένες στα πλέον επίσημα κείμενα του ΚΚΕ, την εποχή που αυτό κατάφερε να εμπνεύσει και να συσπειρώσει κοντά του τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθοδηγώντας τον στους πιο μεγάλους εθνικοαπελευθερωτικούς, δημοκρατικούς και επαναστατικούς αγώνες της ιστορίας του. Και μιλάμε για τέτοια επιρροή, που κράτησε ζωντανό το ΚΚΕ ακόμα και στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Γιατί ο λαός μας είχε ξεκάθαρο μπούσουλα: να ολοκληρώσει ουσιαστικά τα προδομένα από τους υποτελείς αστο-τσιφλικάδες "μας" οράματα της προδομένης επανάστασης του '21, δένοντάς τα αναπόσπαστα στις συνθήκες του 20ου αιώνα με την πάλη για την οριστική λύση του κοινωνικού προβλήματος, τη Λαοκρατία και το Σοσιαλισμό. Η Παπαρήγα υποτίθεται ότι τα έχει μελετήσει, αλλά το τι κατάλαβε απ' όλα αυτά είναι μια ...άλλη υπόθεση.

   2. Ο εμπορο-μεσιτικός, κομπραδόρικος χαρακτήρας της "ελληνικής αστικής τάξης", η οποία ουσιαστικά ξεπούλησε τους στόχους  της επανάστασης του '21 και άφησε ανεξέλιχτη τη χώρα και τις παραγωγικές της δυνάμεις για πάνω από 100 χρόνια, αποτελεί επίσης μια σημαντική συνεισφορά του ΚΚΕ, την εποχή της ωριμότητάς του, στην ανάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Και έγινε με σκοπό τη χάραξη της σωστής στρατηγικής και ταχτικής, εκείνης που πατούσε πάνω στις στέρεες βάσεις της ελληνικής πραγματικότητας, και όχι σε "φευγάτες" προσεγγίσεις τύπου "αρχειομαρξιστικού" δογματισμού και τροτσκισμού. Αποτέλεσε δε την κατάκτηση εκείνη στον τομέα της θεωρίας, η οποία επέτρεψε τη σύνταξη του πραγματικά μεγαλειώδους επαναστατικού προγράμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας, του μόνου εφικτού για την Ελλάδα του 1945 δρόμου κατάχτησης της λαϊκής εξουσίας και περάσματος της επανάστασης από το δημοκρατικό-αντιιμπεριαλιστικό στο σοσιαλιστικό της στάδιο, σύντομα, σίγουρα και αποτελεσματικά. Καμία Παπαρήγα και κανένας παρόμοιος νεόκοπος "αναλυτής" δεν μπορεί να διαγράψει αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Ούτε βεβαίως πρόκειται ποτέ να δικαιωθεί μεταχρονολογημένα ο ...Πουλιόπουλος έναντι του Ζαχαριάδη! Και εδώ που τα λέμε, αποτελεί παρανοϊκή εξέλιξη, η Παπαρήγα να καμώνεται ότι προώθησε την "αποκατάσταση" του Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ, τη στιγμή κατά την οποία πετάει στα σκουπίδια, τη βασικότερη πολιτική και θεωρητική του συνεισφορά. Τέτοιες "παλαβομάρες" δεν έχουν θέση σ' ένα άξιο λόγου ΚΚΕ.

   3.Το ΚΚΕ ιστορικά  διακήρυξε ότι η ελληνική αστική τάξη απέτυχε να εκπληρώσει στην εποχή της (και το 1821 και το 1909) τον τότε ιστορικό της ρόλο, και κατάντησε τη χώρα μας ουσιαστικά μια "παλιόψαθα των εθνών", μια μίζερη υπανάπτυκτη χώρα, μέσου επιπέδου ανάπτυξης στην "καλύτερη" στιγμή της. Την κατάντησε  μια χώρα τέτοια,που διαχρονικά ξεπουλούσε τον εθνικό της πλούτο, προκειμένου να συντηρείται μια αισχρή ολιγάριθμη αστο-τσιφλικάδικη πλουτοκρατία. Κατάντησε τη χώρα μας να βρίσκεται πενήντα κι εκατό χρόνια πίσω από την παραγωγική ανάπτυξη που θα πετύχαινε μια πραγματικά "εθνική" αστική τάξη του 19ου αιώνα -ενώ φυσικά τέτοια τάξη ουδέποτε υπήρξε στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, κατάντησε τη χώρα ένα σκέτο θρασύδειλο "τσογλάνι" στη δούλεψη του αγγλικού ιμπεριαλισμού, κατάντησε το λαό μας να πεινάει, να λιώνει και να σκοτώνεται για τα ξένα συμφέροντα, που έγιναν συμφέροντα και της ξενόδουλης δράκας των ντόπιων καταπιεστών του λαού μας. Τη στιγμή κατά την οποία αυτή ακριβώς η ιστορική διαπίστωση και ανάλυση του ΚΚΕ έγινε ο καταλυτικός παράγοντας αφύπνισης, συσπείρωσης και έμπνευσης των τεράστιων δυνάμεων της εργατικής τάξης και του λαού μας στον 20ο αιώνα, ώστε να στοχεύσουν στη λαϊκή δημοκρατική εξουσία, στον επαναστατικό δρόμο που θα έλυνε ταχύτατα τα άλυτα προβλήματα 120 χρόνων, βάζοντας ουσιαστικά τις βάσεις για τη σοσιαλιστική αναγέννηση  του τόπου, είναι όχι μόνο άχαρο και ανιστόρητο, αλλά κυριολεκτικά προδοτικό για το Κόμμα και το Λαό, να βγαίνει μεταχρονολογημένα μια κάποια, μια οποιαδήποτε γηραιά κυρία, που έκανε καριέρα πολιτική ακριβώς πάνω στις πλάτες αυτού του Κόμματος και αυτού του Λαού, και να ισχυρίζεται ανερυθρίαστα μπροστά σε ανώριμα παιδαρέλια (βλ. φωτογραφία του ακροατηρίου της στο "ΡΙΖΟ") ότι η ..."ελληνική αστική τάξη" ανέπτυξε καπιταλιστικά τη χώρα μας ήδη από το ...19ο αιώνα! Είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη αβάντα, το μεγαλύτερο ιστορικό "συγχωροχάρτι" που θα μπορούσε να δοθεί από άνθρωπο του χώρου μας στα ξεπουλημένα αστικά παράσιτα αυτού του τόπου. Είναι γλείψιμο στην παρασιτική πλουτοκρατική ολιγαρχία του τόπου, στους προγόνους των μετέπειτα γερμανοτσολιάδων κι αμερικανοτσολιάδων ("στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας!"). Είναι φτύσιμο κατάμουτρα στην αλήθεια, στη νοημοσύνη και στις θυσίες του Κομμουνιστικού κόμματος και του λαού μας. Είναι απολύτως απαράδεκτο για τον καθένα, προπάντων δε για κάποιον που πέρασε από τέτοια πόστα σαν την Παπαρήγα.

   4. Το πιο γελοίο και εξοργιστικό όλων είναι η ανιστόρητη απόπειρα της Παπαρήγα να "δικαιώσει" ακόμα και τα αισχρά εκείνα "δάνεια της Αγγλίας" του 1824-1825, με τα οποία ο αστο-τσιφλικάδικος συνασπισμός των υποτελών παράσιτων αυτού του τόπου έδεσε τη χώρα μας στο άρμα της Δύσης, αποστερώντας της και την πραγματική εθνική ανεξαρτησία και την παραγωγική της ανάπτυξη για τον επόμενο ενάμιση αιώνα τουλάχιστον! Πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίζεται στέλεχος προερχόμενο από το ...Κομμουνιστικό κόμμα να ισχυριστεί ότι τα ...δάνεια εκείνα ήταν απαραίτητα για την ...απελευθέρωση και την ...ανάπτυξη του τόπου! Αυτό ουσιαστικά διέπραξε η Παπαρήγα, δίνοντας κι εδώ το "συγχωροχάρτι" - ή για να το πούμε με όρους της σύγχρονης "πιάτσας", μετατρεπόμενη σε "πλυντήριο" των αισχρών ξεπουληματιών, των εκμεταλλευτικών παράσιτων και προδοτών αυτού του λαού κι αυτού του τόπου. Το κακό για την κυρία αυτή και τους ομοίους της  "αναλυτές"  είναι ότι δεν πέθαναν ακόμα σ' αυτή τη χώρα όσοι γνωρίζουν την ιστορία της και όσοι μπορούν ακόμη να σκέπτονται. Υπάρχουμε ακόμη και δεν θα κάνουμε το χατίρι σε παρόμοιους "αναλυτές" να καταπίνουμε αμάσητες όλες τις  ... "παπα -ρηγανιές" που διοχετεύονται στην πιάτσα. (Και μην τολμήσουν μερικοί να μας πουν ότι -τάχα μου- αυτά είναι "συλλογική ιστορική σκέψη" των κομμουνιστών της Ελλάδας, γιατί οι πραγματικοί κομμουνιστές γελούν και εξοργίζονται όταν βλέπουν κι ακούνε τέτοιες μπαρούφες σαν της Παπαρήγα, ιδιαίτερα τη στιγμή κατά την οποία η ιστορική απόληξη των "δανείων" εκείνων είναι η σημερινή κατάντια, το σημερινό τελειωτικό ξεπούλημα αυτού του τόπου, μπροστά στον οποίον ανοίγεται πλέον επικίνδυνο το βάραθρο του ιστορικού ...εθνικού του αφανισμού. Καθώς μάλιστα το ΚΚΕ του 2009-2018 δεν βρέθηκε σε θέση να εμπνεύσει εκείνο το λαϊκό ποτάμι που απαιτούσαν οι καιροί, όταν υπογράφονταν με τις "διεθνείς συνθήκες" και τα "μνημόνια" η παράδοση τοις κυσίν αυτού του λαού κι αυτής της χώρας συνολικά, από τους σημερινούς εξαρτημένους-υποτελείς και εθισμένους δανειολήπτες της αστικής τάξης του 21ου αιώνα, από τα παραρτήματα δηλαδή και τους τοποτηρητές των πολυεθνικών μονοπωλιακών, ιμπεριαλιστικών κολοσσών στην Ελλάδα. Σε μια καθημαγμένη Ελλάδα, αποσαθρωμένη παραγωγικά και δεμένη χειροπόδαρα για τα επόμενα 100 χρόνια, την οποία δυστυχώς οι λόξες κάποιων σαν την Παπαρήγα έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν μέχρι και ..."ιμπεριαλιστική δύναμη", δίνοντας έτσι αέρα "χαράς και δικαίωσης" στους ... Καραμανλήδες, στους Παπανδρέηδες, στους Μητσοτάκηδες στους Σημίτηδες και στους Σαμαρο-βενιζέλους, δηλαδή στους μεγαλύτερους σύγχρονους εγκληματίες-ξεπουληματίες αυτού του τόπου για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας... Είναι, ταυτόχρονα, αυτοί οι ισχυρισμοί της Παπαρήγα και των ομοίων της η "δικαίωση" του ψευτοαριστερού αγύρτη δημαγωγού Τσίπρα, που οδηγεί τώρα το ξεπούλημα του τόπου και του λαού μας στις έσχατες πλέον συνέπειές του. Γιατί ακριβώς η Παπαρήγα και όλοι οι παρόμοιοι "αναλυτές" έφαγαν από καιρό τη ...φόλα των παραπάνω αστών πολιτικάντηδων, για "ισχυρή ευρωπαϊκή Ελλάδα", και πήραν τοις μετρητοίς την προπαγάνδα τους ότι "αναβάθμισαν και αναβαθμίζουν" τη θέση της χώρας μας διεθνώς, παρά τω πλευρώ των "μεγάλων μας συμμάχων"!  Και τι ειρωνεία!  Την ίδια στιγμή που η Παπαρήγα "δικαιώνει" με τον τρόπο της την εγκληματική φάρα της ελληνικής πλουτοκρατίας, βγαίνει ο ίδιος ο ουσιαστικός γκαουλάιτερ του αμερικάνικου ιμπεριαλιστικού βραχίονα εξάρτησης του τόπου μας, ο "πρεσβευτής" Τζέφρι Πάιατ, για να προσδιορίσει με τον πλέον ακριβολογημένο τρόπο την ιστορική θέση του ελληνικού καπιταλισμού και της ελληνικής αστικής τάξης στο σύγχρονο κόσμο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας: "Είστε ο ...μεντεσές της αμερικάνικης πολιτικής στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο και κοιτάξτε να παίξετε καλά τον ...τόσο επίζηλο αυτό ρόλο σας, γιατί υπάρχουν και πολλές άλλες πρόθυμες ...βίδες σ' αυτή την περιοχή!".

   5. Το ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης, της ιμπεριαλιστικής της εξάρτησης και των ξένων δανείων είναι σίγουρο ότι και η Παπαρήγα και όλη η ηγεσία του ΚΚΕ τον γνωρίζουν και τον έχουν μελετήσει μέσα από τα ιστορικά κείμενα αυτού του κόμματος και των κορυφαίων διανοητών του στον 20ο αιώνα, π.χ. του Ζαχαριάδη, του Γληνού, του Μπελογιάννη, του Μπάτση, του Ζέβγου, του Φωτιάδη (ακόμα και μέσα από τα κείμενα του Ρούσου, του Στρίγκου και του Σάρλη σε νεότερες και πιο αμφιλεγόμενες από πολλούς συγκυρίες στην ιστορική πορεία του ΚΚΕ). Το να συστήναμε στην Παπαρήγα και τους ομοιοπαθείς της να ξαναδιαβάσουν με περισσότερη προσοχή την ιστορία του τόπου και του κόμματος θα ήταν μάλλον ανούσιος πλεονασμός. Το κυριότερο απ' όλα θα ήταν όλοι αυτοί οι νεόκοποι "αναλυτές", ανεξαρτήτως ηλικίας, να σκεφτούν πού οδηγεί πολιτικά το λαϊκό κίνημα η δική τους "ιδεολογική κατασκευή και χρήση", δηλαδή η παρανόηση και διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας και κοινωνιολογικής πραγματικότητας. Φυσικά η ιστορική έρευνα ουδέποτε  σταματά και οι ιστορικές αναλύσεις μπορούν να εξελίσσονται, όπως εξελίσσεται και η ζωή. Όπως όμως θα 'λεγε και ο Γληνός, ο πραγματικά "δημιουργικός ιστορισμός" δεν μπορεί παρά να στηρίζεται πάνω στα θεμέλια και στις καταχτήσεις της προηγούμενης ζώσας και αληθινής "παράδοσης". Η ανάλυση των Ελλήνων Μαρξιστών-Λενινιστών, η ανάλυση του ΚΚΕ για τον ελληνικό καπιταλισμό στο 19ο και στον 20ο αιώνα είναι η βάση, το στέρεο έδαφος για το προχώρημα της κατανόησης του παρόντος και του μέλλοντός μας, ώστε να χαραχτεί η σωστή στρατηγική και ταχτική συσπείρωσης των δυνάμεων της κοινωνικής αλλαγής, της επαναστατικής αναγέννησης αυτού του τόπου. Του νέου '21 δηλαδή, του σύγχρονου, του μόνου που μπορεί να δικαιώσει τελειωτικά όλους τους μεγαλειώδεις αγώνες και τις θυσίες αυτού του  Λαού για τη λευτεριά του. Το ΚΚΕ πρέπει σίγουρα να αλλάξει τη ρότα του των άχαρων τελευταίων ετών ως προς την ιστορική εκτίμηση της πορείας και της σημερινής πραγματικότητας της ελληνικής κοινωνίας. Επιβάλλεται να αλλάξει μια ανεδαφική καταστροφική εκτίμηση, στην οποία φαίνεται να συνέβαλαν οι νεόκοπες λόξες κάμποσων ...γηρασάντων εν ρεβιζιονιστικαίς-οπορτουνιστικαίς αμαρτίαις (και μάλιστα ...εν πολλαίς ταιαύταις αμαρτίαις) επαγγελματικών του στελεχών τύπου ...Παπαρήγα. Στελεχών που υπηρέτησαν κάθε παραλλαγή του ρεβιζιονιστικού κατήφορου των δεκαετιών 1960-1990 και έφτασαν στο σημείο να υμνήσουν μέχρι και τον Γκορμπατσόφ, προσφέροντάς του μάλιστα και αντίγραφο αγάλματος του μυθικού Ηρακλή "για το ...ηράκλειο έργο του" δυο μήνες πριν αυτό το "έργο" καταλήξει στη διάλυση της καθημαγμένης από το ρεβιζιονισμό  και στην πλήρη (ήδη υπαρκτή, φυσικά, από καιρό)  καπιταλιστική παλινόρθωση την ιστορική Χώρα των Σοβιέτ... Στελεχών που υπηρέτησαν αγόγγυστα κάθε πολιτική συναλλαγή του ντόπιου οπορτουνισμού με την αστική τάξη, μέσα από πολιτικά "πορίσματα" με την "ΕΑΡ" και από κυβερνήσεις ... τύπου Τζαννετάκη και Ζολώτα ή ακόμα και από "συνεργασίες τύπου 1998" με τη ΝΔ, για να βγει δήμαρχος ο Τέγος στην Καρδίτσα και ο Κουντούρης στο Βόλο (και να παραχωρήσει γρήγορα τη θέση του απευθείας στη δεξιά...). Αυτά τα τόσο "προχωρημένα" στελέχη "μας" είναι που -συνηθισμένα στις οβιδιακές μεταμορφώσεις και για να δημιουργήσουν "καπνό παραλλαγής για το παρελθόν τους"- στην πιο κρίσιμη για το λαό στιγμή άρχισαν να ...αναθεωρούν την Ιστορία των Επαναστατικών Αγώνων  του ΚΚΕ, μόνο και μόνο για να παρουσιαστούν ...οι ίδιοι ως "συνεπείς και πούροι επαναστάτες", αδιαφορώντας για την πραγματικά επαναστατική γραμμή συσπείρωσης που είχε ανάγκη ο τόπος μας. Με τις νεόκοπες λόξες τους άνοιξαν το δρόμο για να περάσει αμαχητί η καταστροφή μας. Συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε, αντί τη δυσαρέσκεια του λαού μας να την καρπωθεί το ΚΚΕ, συγκροτώντας γύρω του ένα πραγματικά  λαϊκό-απελευθερωτικό Μέτωπο των καιρών μας, παίρνοντας μαζί του όλη την πραγματική αριστερά, όλους τους πατριώτες και δημοκράτες σε μια πραγματικά επαναστατική αντιιμπεριαλιστική-λαοκρατική γραμμή πλεύσης, που θα γινόταν η φόρμουλα για να ζυμωθεί ξανά στο λαό και η ιδέα του περάσματος από τη λαϊκή δημοκρατική εξουσία στο Σοσιαλισμό, να καρπωθεί ξανά ο αστισμός και ο οπορτουνισμός τη λαϊκή αγανάχτηση και το ΚΚΕ να περιοριστεί ξανά και ξανά στο γνωστό τους ...5-6% του εκλογικού σώματος, όπως και το 1993-2009, δηλαδή σε μια εποχή για την οποία όλο και κάτι θα ξέρει να μας πει καλύτερα η Παπαρήγα και οι ομοιοπαθείς της νεόκοποι "ιστορικοί μας". (Σκεφτείτε, αλήθεια, πόσο επιπόλαια, πόσο αψήφιστα και στραβά πήραν όλοι αυτοί το λόγο του Ένγκελς, ότι το εκλογικό δικαίωμα στον καπιταλισμό είναι απλώς δείκτης ταξικής ωριμότητας  της εργατιάς και του λαού! Τι τους νοιάζουν τους "πούρους" ονειροπόλους "μας" τα εκλογικά ποσοστά;  Αφού δεν τους ψήφισε ο κόσμος, τόσο το χειρότερο γι' ...αυτόν. Αυτοί από τη μεριά τους θα λένε τα ...δικά τους, δηλαδή ό,τι θέλουνε κι όποτε τους καπνίσει, χωρίς να λαβαίνουν  υπόψη τους ...καθυστερημένους μουζίκους. Τελικά, χωρίς να λαβαίνουν υπόψη ούτε την ιστορία, ούτε  την πραγματικότητα του τόπου. Απογειωμένα πράγματα! Φευγάτα!)

   6.Το καλύτερο που έχει να κάνει το ΚΚΕ, αν σκέφτεται σωστά  την ιστορική αποστολή του, είναι να μελετήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την ιστορική και τη σημερινή πραγματικότητα, έξω από δογματικά-αριστερίστικα-τροτσκιστικά, κατ' ουσίαν, σχήματα ανάλυσης, που δεν ακουμπάνε το χτες και το σήμερα αυτής της χώρας. Εφαρμόζοντας σωστά, επαναστατικά και πραγματικά με δημιουργικό τρόπο το Μαρξισμό-Λενινισμό, το διαλεκτικό-ιστορικό υλισμό στην "καθ' ημάς" πραγματικότητα κι όχι στις ονειροφαντασίες και στις "νεφελοκοκκυγίες" όλων εκείνων που καμώνονται ότι "καταδικάζουν τον τροτσκισμό", μόνο και μόνο για να αντιγράψουν όλα τα "ιστορικά" του φληναφήματα. Όλων εκείνων που παριστάνουν ότι "δικαιώνουν ξανά το μαρξισμό-λενινισμό", μόνο και μόνο για να τον ...θάψουν, για να μετατρέψουν και τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη σε αβλαβή για την αστική τάξη "εικονίσματα" των μαζών, στέλνοντας στα αζήτητα την πραγματικά ΙΣΤΟΡΙΚΗ συνεισφορά τους. Και για να το πετύχει αυτό, το πρώτο βήμα είναι να πάρουν πραγματικά τη ...σύνταξή τους και "να αδειάζουν τη γωνιά" η Παπαρήγα και οι γηράσαντες, αλλά μη νοήσαντες ομοιοπαθείς της.

   Η sispirosi.gr θα συνεχίσει να λέει την αλήθεια, χωρίς να τους χαρίζει κάστανα και στην Παπαρήγα και σε όλους τους παρόμοιους. Και είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία εμάς θα δικαιώσει.

10-4-2018

Η Συντακτική Επιτροπή της sispirosi.gr


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοκρατία εθνική ανεξαρτησία

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση