αρχική σελίδα πολιτική Στην "πάμφτωχη" Κούβα ασχολούνται με αστεία κι αμελητέα ζητήματα: σπίτι για κάθε οικογένεια, δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν και δημόσια Παιδεία, εργασία, ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες...

Δημοφιλή

Στην "πάμφτωχη" Κούβα ασχολούνται με αστεία κι αμελητέα ζητήματα: σπίτι για κάθε οικογένεια, δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν και δημόσια Παιδεία, εργασία, ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή με αναδημοσίευση άρθρου του ΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ.   
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 20:06

    Αποτέλεσμα εικόνας για φιντελ καστρο τσε γκεβαρα  Σχετική εικόνα  Αποτέλεσμα εικόνας για ρήγκαν θάτσερ

Αφιερωμένο σε μαύρο-κατάμαυρο αντικομμουνιστή προφέσσορα "οικονομικών" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφορικά με χτεσινό αντικομμουνιστικό του πόνημα εν τη εφημερίδι "Θεσσαλία" του Βόλου (Πού αλλού;)

 

   Το παρακάτω κείμενο του Νίκου Κλειτσίκα (από το site ΣΙΒΥΛΛΑ), μας το έστειλε σήμερα το πρωί φίλος μας από το νησί της Κέρκυρας. Η ιστοσελίδα μας, η sispirosi.gr το "αφιερώνει" σε κάποιον νεοφιλελεύθερο καθηγητή των economics στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που γράφει ενίοτε στην ομώνυμη αστική εφημερίδα του Βόλου, τη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ". Ο κύριος αυτός είχε την έμπνευση να κάνει την αυτοδιαφήμισή του πουλώντας μας ξανά τη γνωστή σαπισμένη αντικομμουνιστική του πραμάτια με τη ρεκλάμα της ¨δημοκρατίας"...

   Προκαταβολικά πρέπει να διευκρινίσουμε στο αναγνωστικό μας κοινό ότι τα economics, (που διδάσκει ο -περί ού ο λόγος- κύριος προφέσσωρ) όπως θα λέγε, αν ήταν σήμερα μαζί μας, ο Κάρολος Μαρξ, αποτελούν στον 21ο αιώνα την πιο ακραία εκδοχή της χυδαίας αστικής οικονομικής απολογητικής και μάλιστα της χειρότερης αντιεπιστημονικής εκδοχής της: του νεοσυντηρητισμού-νεοφιλελευθερισμού.

   Δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την επιστημονική Πολιτική Οικονομία. Απλώς, προορίζονται για να παραγάγουν «οικονομικά στελέχη επιχειρήσεων», που θα κυνηγάνε το κέρδος των αφεντικών τους με κάθε μέσον. Κυρίως, εντείνοντας στο έπακρο την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης..

   Ο κύριος αυτός, λοιπόν, στη χτεσινή κυριακάτικη «Θεσσαλία» του Βόλου (και ασφαλώς όχι ως πρωταπριλιάτικο αστείο) έγραψε ένα «δεκάρικο» λογύδριο με μόστρα τη φωτογραφία του, για να ταυτίσει βασικά την άκρατη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λαών που κυριαρχεί σήμερα, με την έννοια της ...δημοκρατίας!

   Για να ανακηρύξει την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και υποκρισία ως το ...μέλλον της ανθρωπότητας

   Αυτή την έννοια, της "δημοκρατίας" την έχουν βρωμίσει από την κορυφή ως τα νύχια οι εκμεταλλευτές των λαών και πρωτίστως τα  "διανοούμενα" τσιράκια τους, ώστε να 'χει γίνει αγνώριστη!  Τέτοια "δημοκρατία" φυσικά εμείς τους την χαρίζουμε! Εμείς θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε για τη μόνη πραγματική δημοκρατία που αξίζει το όνομά της και είναι δημοκρατία για τους εργάτες και το λαό: για τη σοσιαλιστική-προλεταριακή δημοκρατία, που θα έρθει μόνο ως αποτέλεσμα της Επανάστασης και της ανατροπής του καπιταλισμού.

   Αφού όμως ο κύριος προφέσσωρ, ανοιχτός απολογητής του ρηγκανοθατσερισμού και του δυτικού ιμπεριαλισμού, τόλμησε να πιάσει στο στόμα του (νομίζοντας έτσι ότι θα σκυλλεύσει τη μνήμη του) το μεγάλο Επαναστάτη του 20ου αιώνα, τον  ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ελπίζοντας να σπείρει "επιστημονική" σύγχυση σε όσους δεν ξέρουν την αλήθεια για την Κούβα, την ηρωική αυτή χώρα-φάρο της Λατινικής Αμερικής (και γιατί βλέπετε υπάρχουν ακόμη και πολλοί ...δεξιοί πολίτες που, όμως, την ΚΟΥΒΑ τη σέβονται και την υπολήπτονται, κι αυτό δεν αρέσει στους μέντορες του κυρίου προφέσσορος), η sispirosi.gr είναι υποχρεωμένη να του ...αφιερώσει όσα έγραψε η ιστοσελίδα «ΣΙΒΥΛΛΑ» την περασμένη Παρασκευή 30 του Μάρτη 2018.

   Και να τον ...παραδώσει,εντέλει,  τον ρηγκανο-θατσερικό "μας" γραφιά, στην αδέκαστη κρίση των φοιτητών του και όλου του εργαζόμενου λαού μας, που δεν τρώνε αμάσητο το ιμπεριαλιστικό νεοταξίτικο κουτόχορτο, όσο κι αν πασκίζουν οι παρόμοιοι προφέσσορες και δημοσιογραφιάδες της μαύρης αντίδρασης.

Η Σύνταξη της sispirosi.gr

 

O εθνικισμός οδηγεί την Κούβα στο φασισμό!

 

Από το "PRESS-GR"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

 

  Τι παράξενη που 'ναι αυτή η χώρα του Τσε, του Φιδέλ... της Επανάστασης.

  Η κυβέρνηση... το "Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας" κι η "Λαϊκή Εξουσία" αντί ν' ασχοληθούν με τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες της ευρωπαϊκής ανανεωτικής "αριστεράς" για τη χειραφέτηση των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, του λαού τό 'χουν ρίξει στον εθνικισμό που οδηγεί στο φασισμό!

   Όταν σήμερα αυτή η κοσμοπολίτικη "αριστερά" της Ευρώπης ασχολείται με τα θεμελιώδη ζητήματα χειραφέτησης των λαϊκών μαζών όπως "ενοικίαση μήτρας" για τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, γάμους ομόφυλων ζευγαριών, αλλαγή φύλου, γάμους ομοφυλόφιλων, καύση νεκρών, τα "ανοικτά σύνορα", την ελεύθερη λαθραία μετανάστευση, τα δικαιώματα των... σκύλων στη Λευκορωσία, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τα δικαιώματα των χάμστερ στη Μέση Ανατολή... εκεί στην Κούβα περί άλλων επικίνδυνων ζητημάτων τυρβάζουν.

   Μπροστά σ' αυτούς τους σπουδαίους δικαιωματικούς αγώνες της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" του Σόρος, αυτοί οι Κουβανοί βαδίζουν στους επικίνδυνους δρόμους που οδηγούν στο φασισμό.

   Στην Κούβα ασχολούνται με αστεία κι αμελητέα ζητήματα, όπως να εγγυηθούν ένα σπίτι για κάθε οικογένεια, δωρεάν και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν και δημόσια Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, εργασία, ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

   Ζουν τον μεσαίωνα όταν δεν μπορούν να εκσυγχρονιστούν και θέλουν "τροφή για το σώμα και για το πνεύμα".

   Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε μορφή ελαστικής εργασίας κι ανεργίας στην Κουβανέζικη κοινωνία, λες και θέλουν φασισμό. Δεν κατανοούν τις "ελεύθερες αγορές"...

   Δεν φθάνουν όλα τα παραπάνω αλλά διαπαιδαγωγούν εθνικιστικά το λαό και του επιβάλουν την αγάπη για Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία. Πιπιλίζουν στο λαό ανοησίες, όπως καμία οπισθοχώρηση από τις κοινωνικές κατακτήσεις.

   Κι όχι μόνον... γνήσιοι ρατσιστές διακηρύσσουν πως δεν θα επιτρέψουν καμία ξένη επέμβαση στην πατρίδα τους και θα απαντήσουν σε κάθε ιμπεριαλιστική απειλή.

   Είναι και φίλοι δικτατόρων... στηρίζουν τον "χασάπη δικτάτορα Άσαντ", τον "δολοφόνο Τσάβες", τη Βολιβία του Έβο, τον "ψυχοπαθή δικτάτορα Κιμ" κι άλλους εχθρούς της προόδου...

   Παράξενη χώρα αυτή η Κούβα...

 

* Και δεν έχουν το ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα"...


Αποτέλεσμα εικόνας για παιδιά της Κούβας

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση