αρχική σελίδα παιδεία Απαιτούμε την επίλυση του οξύτατου προβλήματος της πρόσβασης στον τόπο εργασίας μας! (Επιστολή εκπαιδευτικών που εργάζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, για τα προβλήματα της μετακίνησής τους.)

Δημοφιλή

Απαιτούμε την επίλυση του οξύτατου προβλήματος της πρόσβασης στον τόπο εργασίας μας! (Επιστολή εκπαιδευτικών που εργάζονται στα νησιά των Βορείων Σποράδων, για τα προβλήματα της μετακίνησής τους.) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις Βόρειες Σποράδες   
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 23:16
Υπόμνημα της ΕΛΜΕ για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών στις Σποράδες

   Από αγαπητούς φίλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, με πραγματική αφοσίωση στο καθήκον τους και μέσα σε μύριες όσες δυσκολίες υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση, την υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών του λαού μας, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα που υπάρχουν στη μετακίνησή τους από τον τόπο κατοικίας τους προς τα νησιά στα οποία εργάζονται.
   Οι εκπαιδευτικοί σε εισαγωγικό σημείωμα προς τη sispirosi.gr διευκρινίζουν τα παρακάτω προς αποφυγήν παρανοήσεων:

       Το παρακάτω κείμενο των εκπαιδευτικών των Σποράδων είναι φανερό ότι δεν αναφέρεται στο πλοίο "ΠΡΩΤΕΑΣ" σχετικά με το θέμα των βλαβών και την έλλειψης συγκοινωνίας, αλλά σε άλλο μέσο.
   Αντίθετα ο ΠΡΩΤΕΑΣ εκτελεί άψογα τα δρομολόγιά του και μάλιστά δεν είχε ούτε μια βλάβη και αναβολή δρομολογίου αυτό το διάστημα. Το μόνο πρόβλημα είναι το δρομολόγιο της Παρασκευής, αλλά και πάλι το πλοίο είναι υποχρεωμένο να κάνει αυτές τις ώρες το δρομολόγιο όπως εξήγησε η εταιρεία παλιότερα.

 Το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί έχει ως εξής:

      Εμείς   οι   εκπαιδευτικοί   Πρωτοβάθμιας   και   Δευτεροβάθμιας   Εκπαίδευσης   των   Βορείων Σποράδων   εκφράζουμε   την   εντονότατη   διαμαρτυρία   μας   για   την   κατάσταση   των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στη γραμμή Βόλος – Β. Σποράδες.

     Συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2107 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα του 2018, οπότε και παρουσιάστηκε η  τρίτη βλάβη εντός δεκαπενθήμερου, είμαστε υποχρεωμένοι/ες από τη μία να ταξιδεύουμε με ένα σκάφος, το οποίο επανειλημμένα έχει αποδειχθεί αναξιόπλοο (πολλαπλές   βλάβες,   αδυναμία   εξυπηρέτησης   όλων   των   επιβατών   λόγω   μικρής χωρητικότητας, παλαιότητα) και από την άλλη κάθε Παρασκευή να φτάνουμε στο λιμάνι του Βόλου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να χάνονται ανταποκρίσεις για άλλες  πόλεις  και  την  περαιτέρω  οικονομική  επιβάρυνση.

      Αυτό  έχει  ως  αποτέλεσμα  να βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στην υπηρεσία μας και τους, μαθητές μας, γιατί δεν μπορούμε να  βρισκόμαστε τη Δευτέρα το πρωί στην εργασία μας, με ό, τι συνεπάγεται αυτό για έναν δημόσιο υπάλληλο. Επιπλέον διακινδυνεύουμε κάθε φορά την ασφάλειά μας και τη ζωή μας, γιατί είναι απρόβλεπτο το πότε θα παρουσιαστεί βλάβη     και θα κινδυνεύσουμε να μείνουμε μεσοπέλαγα σε ένα ακυβέρνητο σκάφος.

     Ήδη η ψυχολογική και οικονομική πίεση για όλους, οι οποίοι βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας, αλλά είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, είναι μεγάλη. Γιατί θα πρέπει να επιβαρυνόμαστε και εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι με την αγωνία του  όχι μόνο, αν θα είμαστε στη δουλειά μας στην ώρα μας, αλλά και αν θα φτάσουμε σώοι και αβλαβείς στον προορισμό μας;

      Επομένως   πλέον   δεν   ζητούμε,     αλλά   απαιτούμε   την   επίλυση   του   οξύτατου   αυτού προβλήματος με τη δρομολόγηση αξιόπλοων σκαφών και την εναρμόνιση των δρομολογίων με   τις   πραγματικές   ανάγκες   του   επιβατικού   κοινού,   εκπαιδευτικών   και   κατοίκων   των Βορείων Σποράδων.


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ / ΟΥΣΕΣ


ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΡΉΓΟΡHΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΣΙΚΑΣ

ΜΑΛΑΜΑΤΉ –ΙΩΑΝΝΑ ΝΑΚΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΙΚH ΖΙΑΓΚΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΑΜΤΣΙΟΥ

ΑΘHΝΑ ΚΑΡΒΕΛH

ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ

ΧΡΙΣΤΟΦH ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΓΙΑΝΝΟΥΛH ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝHΣ

ΚΛΕΙΤΣΟΓΙΑΝΝHΣ ΙΩΑΝΝHΣ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΖΟΡΜΠΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΕΝHΚΟΜΣΑΚHΣ ΑΠΟΣΤΟΛHΣ

ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛHΣ

ΣΉΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦH

ΚΑΤΣΑΜΠΑ ΚΑΣΣΙΑΝH

ΒΑΪΤΣH  ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ

ΑΒΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΤΣΙΤΟΓΛΟΥ ΜΙΡΕΛΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΔHΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΥΚΟΥΦΙΚHΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ ΜΕΡΟΠH

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΚΩΝΝΟΣ

ΠΟΛΙΤΉ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥH

ΒΕΡΑΚH ΔHΜHΤΡΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΙΡHΝH

ΝΕΝΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΚΑΤΣΑΟΥΝHΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΤΕΡH ΔHΜHΤΡΑ

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΉ ΜΑΡΙΑ

ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΡΟΥΣΟΥΛΟΥΔHΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΣHΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΚΥΡΙΑΚH ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΕΛΛΗ


Αποτέλεσμα εικόνας για χαρτης μαγνησίας-σποράδων
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση