αρχική σελίδα κοινωνία Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 17 του Μάη 2017.

εγγραφή χρήστηΔημοφιλή

Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 17 του Μάη 2017. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την κοινωνία
Συντάχθηκε απο τον/την Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.)   
Κυριακή, 14 Μαίου 2017 09:11

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τη γενική απεργία στις 17 Μάη

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ!

    Ανακοίνωση για τη γενική απεργία στις 17 Μάη

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες, να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!

— «Απελευθερώνουν» τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το «lock-out» (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

— Κανείς δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν ενάμιση μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ, από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

— Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι. Η «σφαγή» των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δισ. ευρώ!

— Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες τη βδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!

— Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

— Γίνεται νέα «σφαγή» σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την Κοινωνική Πρόνοια. Βάζουν νέους «κόφτες» στην Υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.

— Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.

— Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, με την παράδοση των «κόκκινων» δανείων σε ντόπια και ξένα funds.

— Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών», θέλουν να βάλουν «στο γύψο» τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

            Να μην περάσει η νέα επέλαση στη ζωή μας!

    Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

    Τα νέα μέτρα ρίχνουν λάδι στη φωτιά που κατακαίει τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας. Έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα, διαμορφώνουν μόνιμες ανατροπές για τις επόμενες γενιές.

    Τα «αντίμετρα» που αναφέρει η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους. Μεγάλο κομμάτι των δήθεν «αντίμετρων» ενισχύει άμεσα μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τους εργαζόμενους.

            Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία – ληστεία, το 4ο μνημόνιο!

    Βλέπουμε καθαρά ποιο είναι το περιεχόμενο της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης», που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.     Πρόκειται για την ανάπτυξη των αμύθητων κερδών των λίγων, για την οποία η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο να μπλέξει τη χώρα μας σε επικίνδυνα και αιματηρά γεωπολιτικά παιχνίδια. Προβάλλουν το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της ελληνικής πλουτοκρατίας και συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Απαιτούμε καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

    Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο εργαζόμενος λαός, διεκδικούμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας.
    Καταδικάζουμε την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.
    Παίρνουμε την επιτυχία της απεργίας και της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

          Εμείς έχουμε το δίκιο! Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΜΕ απεργία 17 Μάη

Στη Σκιάθο, η απεργιακή συγκέντρωση της 17ης του Μάη

θα γίνει στο Μπούρτζι, στις 10.30π.μ..

Πρέπει τούτη τη φορά να μη λείψει κανείς!

Δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής στην πολιτική της φτώχειας

και της υποδούλωσης του λαού.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ, ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ!strike
 

Σχόλια  

 
0 #5 Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 17 του Μάη 2017.Jeffrey 20-09-2017 01:45
Όλα σ' αυτό το άρθρο είναι πολύ ξεκάθαρα και διακρίνονται από ακριβή περιγραφή των εξελίξεων. Ήταν σίγουρα ενημερωτικό το άρθρο σας. Ο ιστότοπός σας είναι πολύ χρήσιμος. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς μας.

Δείτε το site μου:: paintball: http://paintballperpignan04695.affiliatblogger.com/6366506/the-5-second-trick-for-paintball
Παράθεση
 
 
0 #4 Άδελφικούς χαιρετισμούς στους δυο φίλους μας από τη ΓΑΛΛΙΑ και τη ΓΕΡΜΑΝΙΑΣυντακτική Επιτροπή 15-06-2017 17:27
Η Συντακτική μας Επιτροπή και το ΠΑΜΕ της Σκιάθου στέλνουν τους θερμούς συναγωνιστικούς τους χαιρετισμούς στους δυο αναγνώστες της sispirosi.gr από τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίοι μας έστειλαν τα επαινετικά τους σχόλια. Για μας βεβαίως, η καλύτερη επιβράβευση της δουλειάς μας, δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το δυνάμωμα και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος ολόκληρης της Ευρώπης ενάντια στους κοινούς εχθρούς όλων των εργαζομένων: ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και ιμπεριαλιστές εκμεταλλευτές τους. Εκεί στοχεύει η όλη προσπάθειά μας.
Γεια και χαρά καλοί μας φίλοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία κι όλο τον κόσμο!
Παράθεση
 
 
0 #3 Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 17 του Μάη 2017.Fleta 27-05-2017 07:11
Υπάρχει η εύγλωττη σιωπή: μερικές φορές τη χρησιμοποιούμε για εγκρίνουμε και μερικές φορές για να επικρίνουμε.
Υπάρχει επίσης η σκωπτική σιωπή όπως επίσης υπάρχει και η σιωπή η γεμάτη από το σεβασμό μας γι' αυτό που διαβάζουμε.
Σε κάθε κείμενο υπάρχει το ύφος,τα εκφραστικά μέσα και οι τρόποι, που κάνουν την επικοινωνία ευχάριστη ή δυσάρεστη, διακριτική ή συγκλονιστική!

Η διεύθυνσή μου στο διαδίκτυο:
massage lyon: http://www.elisacavanna.club
Παράθεση
 
 
+1 #2 Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός! Όλοι κι όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 17 του Μάη 2017.Grady 23-05-2017 01:12
Θα μπορούσατε να αναπτύξετε σίγουρα τις ικανότητές σας όπως διαφαίνονται μέσα στο συγγραφικό σας έργο.
Ελπίζουμε να έχουμε ακόμη περισσότερους συγγραφείς γεμάτους πάθος για τις ιδέες τους, όπως εσείς που δεν φοβάστε να εκφράσετε όσα πιστεύετε.
Πάντα να ακολουθείτε την καρδιά σας.

Μη διστάσετε να σερφάρετε στο web site μου :
(Janette: http://dungsteffes.myblog.de)
Παράθεση
 
 
+4 #1 Δυστυχώς, η Σκιάθος δεν ανταποκρίθηκε...Νικηφόρος Πελαγίσιος 17-05-2017 22:02
Τόπος που έχει ξεμάθει προ πολλού να αγωνίζεται δυναμικά, τόπος παραδομένος στη "μοίρα" του, στη "μονοκαλλιέργεια " του εποχικού τουρισμού και της "ελαστικής"-εποχικής απασχόλησης, τόπος στον οποίο ούτε καν το σύνολο των ...οργανωμένων μελών του ΚΚΕ δεν απέργησαν και φυσικά δεν κατέβηκαν -ούτε για το θεαθήναι- στην προαναγγελθείσα απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η σημερινή "εργαζόμενη Σκιάθος" έδειξε ότι συνεχίζει να κοιμάται τον ύπνο το βαθύ, και δεν ξυπνάει ούτε όταν σαρώνεται το σύμπαν από τις καταιγιστικές βολές του ταξικού εχθρού...
Γι' αυτό και η ήττα που θα μοιραστούν οι εδώ εργαζόμενοι, μαζί φυσικά με τους αδιάφορους συναδέλφους τους πανελλαδικά, θα είναι συντριπτικότατη . Και θα τους πονέσει ακόμη περισσότερο, όταν σε μια επερχόμενη καμπή της ιστορίας, το στεγνό μπαρούτι των Βαλκανίων πάρει φωτιά και ο εποχικός τουρισμός γίνει στάχτη και μπούλβερη, καπνός κι αντάρα. Τότε θα πούνε ως και το ψωμί ψωμάκι... Σκληρό αλλά αναπόφευκτο.
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση