αρχική σελίδα πολιτική EOK-EE: η μήτρα του φασισμού και του διαρκούς αντικομμουνιστικού οχετού!

Δημοφιλή

EOK-EE: η μήτρα του φασισμού και του διαρκούς αντικομμουνιστικού οχετού! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική μας Επιτροπή .   
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 09:32
                         Αποτέλεσμα εικόνας για φασισμός= καπιταλισμός
Και πώς αλλιώς θα ήταν τα πράγματα όταν  ..."όποιος πάει σήμερα για δουλειά, κυριολεκτικά πάει σε πόλεμο!" ; ....    
   Απ' αφορμή τα πιο πρόσφατα γεγονότα...
                                     Ο φασισμός στη Βουλγαρία κι όχι μόνο, ξαναγύρισε... Ο αντικομμουνισμός κι ο φασισμός είναι η ουσία της ΕΕ. και οι λόγοι είναι πλέον πασιφανείς...

    Όπως πηροφορηθήκαμε, αγαπητοί φίλοι, η Ένωση των Κομμουνιστών της Βουλγαρίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-καταπέλτη,  σχετικά με τον πρόσφατο αντικομμουνιστικό νόμο που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας

  "Το Βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο, που κηρύσσει «το κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία» ως ποινικό έγκλημα. Μετά από τρεις ώρες συζήτησης, ο νόμος υιοθετήθηκε με 104 ψήφους υπέρ και 46 κατά. Οι βουλευτές από το GERB το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, το Ρεφορμιστικό Μπλοκ, το Πατριωτικό Μέτωπο, και το Βουλγαρικό Δημοκρατικό Κέντρο ψήφισαν υπέρ. Το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το ABC, ορισμένα μέλη από το Πατριωτικό Μέτωπο και το Κόμμα Ataka καταψήφισαν το νόμο.

     Οι διατάξεις του νόμου καλύπτουν τα συνθήματα, τις εικόνες, τις επιγραφές και ανάλογα αντικείμενα, που αναφέρονται στην κομμουνιστική ιδεολογία και απαιτεί το κομμουνιστικό καθεστώς να αφαιρεθεί και να απαγορευτεί σε δημόσιους χώρους. Επιπλέον, εάν κάποιο αντικείμενο είναι αδύνατο να αφαιρεθεί είναι υποχρεωτικό να τοποθετηθεί πάνω σ’ αυτό μια επιγραφή που θα γνωστοποιεί ότι: «το κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια της περιόδου 09.09.1944 – 11.10.1989 και οι δράσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βουλγαρίας έχουν κηρυχθεί ως ποινικό έγκλημα από νόμο που ψηφίστηκε από τη 38η Εθνική Συνέλευση».

     Ο νόμος περαιτέρω απαιτεί ότι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκουν τα λεγόμενα “εγκλήματα” κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής σοσιαλιστικής εποχής.

      Σε ό,τι αφορά τις διατάξεις του νόμου, η Ένωση των Κομμουνιστών Βουλγαρίας (UCB) κυκλοφόρησε ανακοίνωση με τίτλο: «Ο φασισμός στη Βουλγαρία ξαναγύρισε» ! Ο ηγέτης της Κεντρικής Επιτροπής της Ένωσης Κομμουνιστών Βουλγαρίας, Pavel Ivanov, κάλεσε τον αντικαπιταλιστικό λαό της Βουλγαρίας , της Ευρώπης και του κόσμου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στο νόμο. O Ivanov τόνισε ότι πρόκειται να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τις κατακτήσεις και τις αξίες του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

      Στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη (Σ.Σ., ευρωβουλευτές) από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας (ΚΚΕ), έθεσαν το θέμα σε ό,τι αφορά τον αντικομμουνιστικό νόμο στη Βουλγαρία. Οι ευρωβουλευτές από το ΚΚΕ υποστήριξαν ότι ο πρόσφατος νόμος της Βουλγαρικής βουλής είναι «μέρος της Ευρωενωσιακής αντικομμουνιστικής καμπάνιας και ότι αυτή πάει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση». Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έθεσαν και μερικά ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

     Ποια είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενάντια στο νέο αντικομμουνιστικό νόμο στη Βουλγαρία;

Επιβεβαιώνει η Επιτροπή το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει κατευθύνσεις για την καθιέρωση αντικομμουνιστικών νόμων καθώς μια σειρά μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν ανάλογα απαράδεκτα διωκτικά μέτρα ενάντια στα Κομμουνιστικά Κόμματα και στη δράση των κομμουνιστών»;

Πηγή: ICP, 1η του Δεκέμβρη 2016

                                       bulgary


       Όσον αφορά τη sispirosi.gr δεν υπάρχει φυσικά η παραμικρή αμφιβολια για το γεγονός ότι  "η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει κατευθύνσεις για την καθιέρωση αντικομμουνιστικών νόμων καθώς μια σειρά μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθούν ανάλογα απαράδεκτα διωκτικά μέτρα ενάντια στα Κομμουνιστικά Κόμματα και στη δράση των κομμουνιστών". Ο αντικομμουνισμός είναι η βαθύτεη φύση της ΕΕ, όπως απέδειξε και η χυδαία υβριστική προπαγανδιστική επειχείρηση των τελευταίων ημερών, όπου οι πολιτικοί "πυγμαίοι" της αντίδρασης επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στη μνήμη του ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ... Φυσικά η λάσπη ξαναγύρισε ολάκερη στα μούτρα τους...

       Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο ιδρυτής αυτής της αγωνιστικής έπαλξης του εργαζόμενου Λαού της Σκιάθου και των Σποράδων, ο συναγωνιστής Γιώργος Καραστατήρας μάς έγραφε προχθές  τα εξής:

"     "Σύντροφοι
    Το θέμα της σημερινής δικαστικήςδίωξης της ΚΝίτισσας συντρόφισσάς μας στο Κιλκίς
επειδή συζητούσε, έξω από Λύκειο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων (Βλ.   www.902.gr/eidisi/politiki/115686/dikazetai-tin-paraskeyi-melos..
) είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αναδειχθεί η συνάρτησή του με τη στρατηγική της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και της λεγόμενης "αντιμετώπισης της προπαγάνδας εναντίον της ΕΕ" (βλ. την επερώτηση του σ. Ζαριανόπουλου και την απάντηση - μνημείο αντικομμουνιστικού αίσχους της ΕΕ www.kke.gr/erothseis/erothsh_ths_eyrokoinoboyleytikhs_omadas_toy...). Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να αναδειχτεί και σε συνάρτηση με το σημερινό φοβερό εργατικό "ατύχημα" στο φραντσάιζινγκ του "ΕVEREST" στην πλατεία Βικτωρίας της Αθήνας...
       Όποιος πάει σήμερα για δουλειά, κυριολεκτικά πάει σε πόλεμο! Αυτού του ίδιου πολέμου αναπόσπαστα κομμάτια είναι όλα τα προηγούμενα."       Και έχει απόλυτο δίκαιο ο σ. Γιώργος.
Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα σε κοινωνικό, πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο είναι αναπόσπαστοι κρίκοι στην αλυσίδα της ίδιας κοινωνικής μαυρίλας


       Όπως επανειλημμένα έχει αναδείξει η ιστοσελίδα μας στην αρθρογραφία τα τελευταία έξι χρόνια, ο χυδαίος αντικομμουνισμός είναι η μόνη "ιδεολογία" που συνέχει όλες ανεξαιρέτως τις πολιτικές εκφράσεις του σάπιου (ως το μεδούλι!) καπιταλιστικού συστήματος. Με πολιτικές αποφάσεις των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κογκλαβίων της δυτικής σαπίλας και μαυρίλας, τα τσιράκια του κεφαλαίου, της πιο ασύδοτης εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο σε κάθε γωνιά της "Ευρώπης" των μισθωτών σκλάβων εξαπολύουν τη σιχαμερότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία της σύγχρονης εποχής. 'Ενας σκέτος ανοιχτός βόθρος διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και της τωρινής κοινωνικής πραγματικότητας, ένας ρυπαρός φασιστικός οχετός που ζέχνει, ξεβράζει καθημερινά τη μπόχα και το δηλητήριό του, με επίκεντρο τις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, τις πόλεις δηλαδή στις οποίες σταβλίζονται τα αντιλαϊκά ευρωδιαβούλια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. 
       Και η μπόχα φτάνει ως τις ανατολικές εσχατιές της ηπείρου μας εκεί όπου οι νεόκοπες και πλέρια ξεπουλημένες στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μαφιόζικες αστικές τάξεις, τα εκτρώματα αυτά του ιστορικού πισωγυρίσματος του 1989-1991, προσπαθούν να διαγράψουν από την ιιστορική μνήμη την τεράστια προσφορά των σοσιαλιστικών επαναστάσεων στην κοινωνική πρόοδο των λαών τους. Μόνο στηριγμένα πάνω στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα και στην πλύση εγκεφάλου των νέων γενεών, που ζουν σαν "φυσικό νόμο" την πιο σκληρή κεφαλαιοκρατική καταπίεση στις χώρες της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, μόνο μέσα από την άγνοια και την προκατάληψη των μαζών μπορούν να διατηρηθούν στην εξουσία χωρίς άμεσο κίνδυνο επαναστατικής ανατροπής τους τα αντιλαϊκά αυτά καθεστώτα από την -ανοιχτά φασιστοκρατούμενη- Βαλτική και την Ουκρανία, έως τα Βαλκάνια των φασιστο-μαφιόζων κάθε μάρκας.
      Αντιγράφοντας τα διαρκή αντικομμουνιστικά φιρμάνια της "εποχής των σπηλαίων" που μαγειρεύουν οι κοστουμαρισμένοι αντιδραστικοί, νεοφασίστες, συντηρητικοί και σοσιαλπροδότες του ευρωδιαβούλιου και του συμβουλίου της (μαύρης) "Ευρώπης", τα τσιράκια του δυτικού ιμπεριαλισμού που δυναστεύουν στην καθημαγμένη σήμερα ανατολική Ευρώπη, δεν περιορίζονται μόνο στη χυδαία προπαγάνδα μέσω των βρομοκάναλων και της σχολικής "ιστορίας". Προχωράνε στη λήψη ανοιχτά φασιστικών μέτρων ποινικοποίησης της κομμουνιστικής επαναστατικής-προλεταριακής δράσης.
      Όλα αυτά τα γλοιώδη πολιτικάντικα καθάρματα που δυναστεύουν σήμερα από την Πολωνία, ως τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, έχοντας μετατρέψει τις πρώην σοσιαλιστικές κοινωνίες σε ζούγκλα και σκλαβοπάζαρο, σε χασαπειό όπου πουλιέται σαν κοψίδι σε τιμή ευκαιρίας ο εργάτης και σε μπουρδέλο όπου βγαίνει στο τσιγκέλι η γυναικεία και ολόκληρη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αυτά λοιπόν τα μαφιόζικα βρομοσκούληκα (που προσκυνάνε ΕΟΚ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ και  σία) συναγωνίζονται αναμεταξύ τους ποιος θα πάρει τα ελεεινότερα αντικομμουνιστικά μέτρα...
     Ακριβώς, λοιπόν, επειδή :" Όποιος πάει σήμερα για δουλειά, κυριολεκτικά πάει σε πόλεμο!", εντείνεται αναπόφευκτα ο αντικομμουνισμός κάθε μορφής στην Ευρώπη και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Ο διαρκής, έστω και πιο ..."λάιτ" -προσώρας- σε σχέση με τη Βουλγαρία,  αντικομμουνισμός που δρα στη σκλαβωμένη σημερινή Ελλάδα του Τσίπρα, του Κούλη, του Καμμένου, της Φωφόγκας, του βουρκο- "Πόταμου" και των "λεβέντόπαιδων"-δραπέτηδων του φρενοκομείου,  δεν διαφέρει κατ' ουσίαν από τον αντικομμουνισμό των φασιστόμουτρων της Ουκρανίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και των άλλων ιμπεριαλιστικών προτεκτοράτων.
       Ο αντικομμουνισμός του Ευρω-διαβούλιου και της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ο εγχώριος αντικομμουνισμός του "Βήματος", της "Καθημερινής" και της "Δημοκρατίας", ο διαρκώς εντεινόμενος και αηδέστατος αντικομμουνισμός του Πάγκαλου, του Μαρίνου, του Τατσόπουλου, του Τζήμερου, όπως και του Γεωργιάδη, του Ράμφου και του Γιανναρά και του....πάσα ένα προβεβλημένου και ...political correct ιδεολογικού λούστρου  του συστήματος, δεν διαφέρει κατ' ουσίαν σε τίποτα από τον αντικομμουνισμό του γνωστού νεοναζί "φυρερίσκου" και των δολοφονικών τσιρακιών του, ούτε βέβαια από το φασισμό του διευθυντή σχολείου που κουβαλάει τη μπασκιναρία για να συλλάβει ΚΝίτες μαθητές, από το φασισμό των μπάτσων και των δικαστάδων που πραγματοποιούν αυτή τη σύλληψη και την ποινική δίωξη, αντί να ...μπουζουριάσουν τον ίδιο τον "καταγγέλλοντα", τον αντιδραστικό και εξουσιολάγνο  χαρτογιακά που παρασταίνει τον εκπαιδευτικό λειτουργό...
       Μοιάζει βέβαια αντιφατική αυτή η ταχτική τη στιγμή που όλα μαζί τα πολιτικάντικα, δημοσιογραφικά και διανοουμενίστικα σκουπίδια του κεφαλαίου διακηρύχνουν εδώ και 25 χρόνια το "θάνατο του κομμουνισμού". Κανείς δεν χτυπάει ...πτώματα που δεν φοβάται. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι οι καθίκηδες του κεφαλαίου στην ανατολική Ευρώπη φοβούνται και τρέμουν την εργατική τάξη και τους λαούς, γιατί ξέρουν πάνω σε ποιες βάσεις στηρίζονται τα καθεστώτα τους... 
       Αλλά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στις χώρες του "κλασσικού" δυτικού καπιταλισμού.
Και δω ο αντικομμουνισμός είναι η ένδειξη του τεράστιου φόβου που στοιχειώνει τον ύπνο των μπουρζουάδικων παράσιτων. Γιατί παντού διεξάγουν τον ίδιο πόλεμο ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νέας γενιάς. Γιατί ξέρουν ότι το τέρμα αυτού του πολέμου, το τέρμα αυτής της οδού των κολοσσιαίων κοινωνικών αντιθέσεων που σαρώνουν με πρωτοφανή ένταση τη "Δύση", δεν μπορεί να είναι άλλο από την Επανάσταση, από το σάρωμα κάθε εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Μέχρι τη στιγμή, επομένως, που το ανασυνταγμένο εργατικό-λαϊκό επαναστατικό κίνημα θα χτυπήσει κατακέφαλα την εξουσία των παρασίτων είναι βέβαιο ότι τα παράσιτα αυτά θα γαβγίζουν τον αντικομμουνιστικό τους χαβά όλο και πιο έντονα και θα προσπαθούν να κάνουν σιδερόφραχτο το εκμεταλλευτικό αντιδραστικό καθεστώς τους από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, κατά πως φαφλάτιζε μια φορά κι ένα καιρό το τσιράκι τους, ο Γκορμπατσόφ όταν ακόμα μοστράριζε ως ηγέτης της ΕΣΣΔ, πριν γίνει διαφημιστής ...πίτσας.
      Αυτό εμείς οι κομμουνιστές το έχουμε πάντα υπόψη μας και δεν μας ξαφνιάζει.
Ο αντικομμουνισμός ήταν πάντοτε η ένδειξη ότι το αστικό καθεστώς σκληραίνει, αντιδραστικοποιείται και φασιστικοποιείται ακόμα περισσότερο προαπαθώντας να βγει από την κρίση και τα αδιέξοδά του. Το δικό μας καθήκον, επομένως, έγκειται στο εξής:
   1)  Να αναδεικνύουμε καθημερινά το μέγεθος και τη χυδαιότητα της αντικομμουνιστικής μπόχας, τονίζοντας τις κοινωνικοπολιτικές αιτίες που την προκαλούν.
   2) Να προβάλλουμε την ιστορική αλήθεια για το σοσιαλισμό και να δηλώνουμε κατηγορηματικά μπροστά σ' αυτά τα καπιταλιστικά ερπετά ότι όχι μόνο δεν τους φοβούμαστε και δεν υποτασσόμαστε στους φασιστικούς τους νόμους, αλλά παλέυουμε για την πλήρη και οριστική εξολόθρευση όλου του καθεστώτος τους, που γεννά και τρέφει τέτοια προκατακλυσμιαία τέρατα.
   3) Να εφαρμόζουμε σωστή επαναστατική πολιτική συσπείρωσης των μαζών και ανασύνταξης του εργατικού κινήματος ώστε να αρχίσει και πάλι να τσακίζει τη μαυρίλα, να κερδίζει καταχτήσεις και να οργανώνει το στρατό της αυριανής λαϊκής-σοσιαλιστικής επανάστασης σε κάθε χώρα.
   4) Σε χώρες όπου ο ευρωκαπιταλισμός προχωρά σε ανοιχτή αντικομμουνιστική-φασιστική διακυβέρνηση, οι κομμουνιστές οφείλουν να αναλαμβάνουν και ένοπλη δράση με κάθε τρόπο δίνοντας γερά πλήγματα σε καθεστώτα (τύπου Βαλτικής, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και τα ρέστα). Αλλά βεβαίως το πότε και το πώς θα περάσουν σε ένοπλο αγώνα, θα το κρίνουν οι ίδιοι οι σύντροφοι των χωρών που παλεύουν ήδη με το "λύκο",  χωρίς τις κοινοβουλευτικές φιοριτούρες των "δικών μας" κοινωνιών.
       Η Επανάσταση αναπόφευκτα θα καταλήξει παντού  σε ένοπλη σύγκρουση με τις δυνάμεις της αντίδρασης και θα τις εξαλείψει. Αυτό όμως εμείς δεν μπορούμε από τώρα να προσδιορίσουμε ούτε πότε θα γίνει, ούτε πού θα γίνει το πρώτο βήμα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ετοιμάζουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις του κοινωνικού λυτρωμού, σαρώνοντας τις απάτες και τις αυταπάτες του αντιπάλου, φωτίζοντας την κοινωνική συνείδηση, δείχνοντας το δρόμο της κοινωνικής αναγέννησης και οργανώνοντας τις δυνάμεις της σε όλες τις μορφές τους.
      Τσακίζουμε την αντικομμουνιστική προπαγάνδα και ξεμασκαρεύουμε ανοιχτά τον ευρωκαπιταλισμό και κάθε καπιταλισμό! Να το δικό μας καθήκον.
       Οργανώνουμε την ενότητα όλου του επαναστατικού Λαού γύρω από την Εργατική Τάξη σε Μέτωπο και την ενότητα όλων των Κομμουνιστών σε ενιαίο επιτελείο. Να ο δικός μας δρόμος!
       Ας τον βαδίσουμε, σύντροφοι και συναγωνιστές. με αποφασιστικότητα και τόλμη. "Ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες μέχρι το έσχατο γήρας"!

        Η Συντακτική ΕπΙτροπή της sispirosi.gr
          3-12-2016
                                                                            

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση