αρχική σελίδα

Δημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
Πολιτικά-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της ιστοσελίδας μας (2014-2016) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Από φίλους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας (2014-2016)   
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 08:26

   Σχετική εικόνα 


    Με το ξεκίνημα του 2019 η ιστοσελίδα μας προχωρά αποφασιστικά στην αναδιάρθρωση της ύλης της παλαιότερων ετών, την οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018. Έτσι, σας παρουσιάζουμε σήμερα σε ενιαία συλλογή τα πολιτικο-σατιρικά στιχουργήματα φίλων της sispirosi.gr, που είχαμε δημοσιεύσει κατά καιρούς στα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα στη διάρκεια των ετών 2014-2016.

 
Γιάννης Ρίτσος: Ρωμιοσύνη (Ένα αθάνατο ποιητικό έργο για το μεγαλείο και το δράμα του αγωνιζόμενου Ελληνικού Λαού) PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του κορυφαίου Νεοέλληνα ποιητή ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ (έργου γραμμένου το 1946)   
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 16:46

Αποτέλεσμα εικόνας για ριτσος ρωμιοσύνη

 

 

   Επαναφέρουμε σήμερα στην πρώτη σελίδα της sispirosi.gr μετά από παράκληση πολλών φίλων αναγνωστών μας,την αναδημοσίευση  του εμβληματικού ποιητικού έργου του Γιάννη Ρίτσου,  της "Ρωμιοσύνης" .

    Το πρωτοδημοσιεύσαμε πέρσι στις 28 του Οκτώβρη, με αφορμή τον τιμητικό γιορτασμό της μέρας που ξεκίνησε η αντιφασιστική εποποία του Λαού μας, ο τιτάνιος αγώνας κι οι αμέτρητες θυσίες του για τη Λευτεριά, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Δίκιο και την Κοινωνική Προκοπή του τόπoυ μας.

   Η sispirosi.gr θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό και για το ξεκίνημα του νέου χρόνου από την αναδημοσίευση ενός τόσο σπουδαίου ποιητικού έργου σε τούτες εδώ τις στήλες. Ενός έργου που αποτελεί διαχρονικά φάρο και πυξίδα των αγώνων μας.

 
Μεγάλοι Αγωνιστές Ποιητές της Ελλάδας και του κόσμου- Παντοτινές πηγές έμπνευσης! PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - ποίηση
Συντάχθηκε απο τον/την Αναδημοσίευση ποιημάτων κορυφαίων της Ποίησης και της Τέχνης απ' όλο τον κόσμο   
Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 12:23

Σχετική εικόνα

Με τις καλύτερες ευχές μας σε όλους τους φίλους αναγνώστες της sispirosi.gr για τον καινούργιο χρόνο,

το 2019,

που ξεκίνησε την πορεία του πριν λίγες μέρες

σε έναν πολύ σκοτεινό διεθνή ορίζοντα.

Τα όπλα της τέχνης, της ποίησης και του Πολιτισμού συνολικά είναι πάντα πρωτοπόρα στον αγώνα μας για τη λευτεριά και το δίκιο.

 
Νεόκοπα "δοκίμια" σκοπιμότητας και διαστρέβλωσης ηρωικών σελίδων ιστορίας... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τη Συντακτική Επιτροπή της ιστοσελίδας μας   
Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 16:44

Αποτέλεσμα εικόνας για α τομος δοκιμιου ιστορίας του ΚΚΕ
Νέοι καιροί-νέα ήθη! Ταλαίπωρη Ιστορία, ταλαίπωρο ΚΚΕ...

  Κυκλοφόρησε, λοιπόν, το πολυδιαφημισμένο και προαναγγελλόμενο από πολύν καιρό νεόκοπο πόνημα του "τμήματος Ιστορίας" της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ, ο -έτσι λεγόμενος- "αναμορφωμένος Α΄τόμος της ιστορίας του ΚΚΕ". Ο "Ριζοσπάστης", το portal "902" και οι κατά τόπους οργανώσεις ανέλαβαν ήδη το καθήκον να το λανσάρουν ανάμεσα στους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και πρωτίστως στα μέλη των κομματικών οργανώσεων, που καλούνται να το μελετήσουν για να ...δουν επιτέλους το ...φως το αληθινό.
    Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργήθηκε από την απροκάλυπτη πλέον αναθεώρηση της ιστορίας του ΚΚΕ, αλλά και της νεότερης Ελλάδας συνολικά, μια αναθεώρηση η οποία επιχειρείται για ιστορία σχεδόν 150 χρόνων, με το παραπάνω νεόκοπο πόνημα, και σε σχετικές ερωτήσεις φίλων αναγνωστών μας για το αν πρέπει να το διαβάσουν και πώς πρέπει να το αντμετωπίσουν, η sispirosi.gr έχει να κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις:
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 224