αρχική σελίδα

Δημοφιλή

ελεύθερο βήμα για την αγωνιστική συσπείρωση του λαού - επίκαιρα άρθρα
ΚΚΕ(μ-λ): Ορισμένα στοιχεία για τον χαρακτήρα του ντόπιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος και τις επιλογές της αστικής τάξης PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από το ΚΚΕ(μ-λ)   
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 22:59
    Στην ιστοσελίδα των φίλων συναγωνιστών μας του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (μαρξιστικού-λενινιστικού) δημοσιεύονται ορισμένα βασικά κείμενα θέσεων της οργάνωσης, για συζήτηση, ενόψει της επικείμενης 9ΗΣ  ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ της.
   H ιστοσελίδα μας, η sispirosi.gr αναδημοσιεύει σήμερα από τα κείμενα αυτά ένα σημαντικότατο -κατά τη γνωμη μας- προσυνεδριακό ντοκουμέντο του ΚΚΕ(μ-λ), στο οποίο περιέχεται μια βαθιά και εμπεριστατωμένη ανάλυση του χαρακτήρα και της θέσης του ελληνικού καπιταλισμού στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα.
 
Να μη συνηθίσουμε την εξαθλίωση! Η δύναμη του λαού βρίσκεται στην καθημερινή του πάλη. PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την παιδεία
Συντάχθηκε απο τον/την Από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ   
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 20:43
  

    Από τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά ακραίας φτώχειας και στέρησης μαθητών προερχόμενων από φτωχές λαϊκές οικογένειες στην περιοχή του Βόλου. Την αναδημοσιεύουμε και στη sispirosi.gr με την έκκληση σε όλους τους φίλους και συναγωνιστές να κάνουμε πράξη την έκκληση του κειμένου: Να μη συνηθίσουμε την εξαθλίωση! Να αντισταθούμε οργανωμένα, με μαζικούς-λαϊκούς-ενωτικούς αγώνες στην επίθεση του συστήματος!
 
Ιδού τι εστί ο περιβόητος "δημοκράτης" Χουάν Γκουαϊδό! Τα αποκαλυπτήρια ενός ακόμη σιχαμερού πράχτορα των Γιάνκηδων... PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τον Ανδρέα Ζαφείρη (αναδημοσίευση από την iskra.gr)   
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 19:33
   

    Απ' αφορμή το εξελισσόμενο εδώ και μέρες πραξικόπημα των βορειοαμερικάνων ιμπεριαλιστών-δολοφόνων μέσω της βενεζουελανικης μαριονέτας-πρακτοράτζας τους,  δηλαδή ενός αντιλαϊκού καθάρματος της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, ενός βαμμένου δολοφόνου με το όνομα Γκουαϊδό, εναντίον της νόμιμης σημερινής δημοκρατικής-αντιιμπεριαλιστικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας, μια θρασύτατη, μαφιόζικη φασιστική ενέργεια του καθεστώτος του νεοναζιστή αρχιεγκληματία Τραμπ με την ομόθυμη στήριξη του ευρωενωσίτικου ιμπεριαλιστικού φασισταριού και όλων των γλοιώδικων- αηδιαστικών υποταχτικών τους ανά τον κόσμο, αναδημοσιεύουμε σήμερα από την αγωνιστική αριστερή ιστοσελίδα iskra.gr το ακόλουθο άρθρο του Ανδρέα Ζαφείρη.
 
ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ! Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του ΚΚΕ(μ-λ), απ' αφορμή την "επικύρωση" της διαβόητης-αμερικανόπνευστης "Συμφωνίας των Πρεσπών" PDF Εκτύπωση E-mail
αρθρογραφία - άρθρα για την πολιτική
Συντάχθηκε απο τον/την Από τους Εκπαιδευτικούς του ΚΚΕμ-λ (με σύντομο εισαγωγικό σχόλιο της Συντακτικής μας Επιτροπής)   
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 20:52
  Σχετική εικόναΕισαγωγικό σημείωμα της sispirosi.gr
   Η ιστοσελίδα μας παρακολούθησε με όλες τους τις λεπτομέρειες, τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, στους δρόμους, στον Τύπο, στα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και στο διαδίκτυο, για το λεγόμενο "Μακεδονικό ζήτημα". Είδαμε κι εμείς, όπως όλοι σας το όργιο που στήθηκε για να επιβληθεί και στην έρμη την Ελλάδα μας -όπως επιβλήθηκε και στη γειτονική μπανανία της Σλαβομακεδονίας-  η διαβόητη, αμερικανόπνευστη "Συμφωνία των Πρεσπών", δηλαδή το φιρμάνι για την ολοκληρωτική Ευρω-ΝΑΤΟποίηση των Νοτιοδυτικών Βαλκανίων. Είδαμε... Και τι δεν είδαμε!
 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 4 από 227